O sector lácteo en Europa, España e Galicia
Data de defensa | 23/11/2020 |
Titulación | PCEO Grao en Administración e Dirección de Empresas/Grao en Dereito |
Centro | Facultade de Ciencias Económicas e Empresariais |
Dirección |
Cotitoría: Carlos Maria Fernandez-Jardón Fernandez Titoría: Francisco Javier Martínez Cobas |
Tribunal |
Titoría: Carlos Maria Fernandez-Jardón Fernandez Titoría: Francisco Javier Martínez Cobas |
Resumo | O sector lácteo evolucionou desde os seus inicios ata a actualidade, na que os derivados lácteos que xeneran un maior valor engadido, gañaron terreno ao leite envasado. Non obstante, a realidade a nivel nacional e autonómico o moi diferente á europea, sobre todo no que a industrialización se refire. Son moitos os países europeos que fixeron grandes avances no terreo industrial. España non é un deles. É certo que se produciron avances, pero segue lonxe de competidores directos coma Francia e Alemania. Ainda así, a situación é moito máis alentadora que a galega, pois a nivel autonómico a industrialización é moi escasa, moi centrada no leite de consumo, o que se une ao reducido tamaño das empresas e a escasez de cooperativas |