Secretaría Uvigo - O sector lácteo en Europa, España e Galicia

O sector lácteo en Europa, España e Galicia

Data de defensa23/11/2020
TitulaciónPCEO Grao en Administración e Dirección de Empresas/Grao en Dereito
CentroFacultade de Ciencias Económicas e Empresariais
Dirección Cotitoría: Carlos Maria Fernandez-Jardón Fernandez
Titoría: Francisco Javier Martínez Cobas
Tribunal Titoría: Carlos Maria Fernandez-Jardón Fernandez
Titoría: Francisco Javier Martínez Cobas
ResumoO sector lácteo evolucionou desde os seus inicios ata a actualidade, na que os derivados lácteos que xeneran un maior valor engadido, gañaron terreno ao leite envasado. Non obstante, a realidade a nivel nacional e autonómico o moi diferente á europea, sobre todo no que a industrialización se refire. Son moitos os países europeos que fixeron grandes avances no terreo industrial. España non é un deles. É certo que se produciron avances, pero segue lonxe de competidores directos coma Francia e Alemania. Ainda así, a situación é moito máis alentadora que a galega, pois a nivel autonómico a industrialización é moi escasa, moi centrada no leite de consumo, o que se une ao reducido tamaño das empresas e a escasez de cooperativas
Volver