Secretaría Uvigo - Estudio e mellora dunha liña de corte de atún.

Estudio e mellora dunha liña de corte de atún.

Data de defensa18/11/2020
TitulaciónGrao en Enxeñaría en Organización Industrial
CentroEscola de Enxeñaría Industrial
Dirección Titoría: Arturo José Fernández González
Tribunal Secretaría: Antonio García Lorenzo
Presidencia: Begoña Urgal González
Vogalía: José Luis González Cespón
ResumoO contido principal deste proxecto céntrase no estudo, investigación e na mellora dunha línea de corte de túnidos nunha industria pertencente ao sector do procesado dos produtos derivados da pesca. A misión básica é a procura dunha mellora na eficiencia no uso dos recursos consumidos pola línea, xa sexan ditos recursos tanto humanos coma materiais, e que se traduzan por tanto nunha mellora global da produtividade e por tanto nun aforro dos costes.
O presente estudio abórdase ante o nacemento desta nova línea de produción semiautomatizada na empresa. Esta dotada das últimas tecnoloxías como ben se verá no desenvolvemento do traballo e conta por tanto cun gran potencial, o cal, non obstante vese mermado debido a fallos básicos de produción e ineficiencias que son susceptibles de verse facilmente solventadas co uso das ferramentas adecuadas.
Palabras clave presentes no proxecto:
Eficiencia, productividade, Lean Management, recursos, diagramas, Overalll Equipment Efiiciency, Mean Time Between Failures, Total Equipment Eficciency, Tasa de Fallo, Lei de Gauss, Confiabilidade, Pareto, inversións e recuperación.

ión.
Volver