Racionalización dos procesos productivos dunha empresa do sector alimentario
Data de defensa | 19/11/2020 |
Titulación | Grao en Enxeñaría en Organización Industrial |
Centro | Escola de Enxeñaría Industrial |
Dirección |
Titoría: Jesús García Arca |
Tribunal |
Secretaría: Alberto Comesaña Campos Presidencia: Juan Enrique Pardo Froján Vogalía: María Iciar Goicoechea Castaño |
Resumo | Neste traballo, o primeiro obxectivo é ter unha visión xeral da compañía Frankie The King sobre o que fan, a que se dedican e información xeral sobre ela. En segundo lugar, búscase a medición de tempos na área de produción e recolección, dividindo esta medida en tarefas non demasiado extensas nin demasiado curtas para poder realizar un estudo adecuado despois. Unha vez medido o proceso, búscanse melloras que impliquen redución de tempos, redución de operacións que non acheguen valor ao produto, melloras na ergonomía dos operadores ... En terceiro lugar, compararase o método actual co novo (incluído melloras) e as variacións presentaranse de forma gráfica e económica. Entrarase na análise de datos suficientes para poder tomar as decisións máis argumentadas posibles. Finalmente, faranse melloras, pero con orzamento, isto inclúe cambiar certas máquinas ou duplicar algunhas delas. Incluiranse tamén unha serie de conclusións comparando o método empregado antes da mellora e o posterior á mellora co seu respectivo impacto económico. |