Guia docente 2023_24
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Calidade dos produtos da pesca e da acuicultura
   Resultados previstos na materia
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
Entender a modificación dos caracteres organolépticos tras a captura. A2
B1
B2
C11
C12
D1
D2
Apreciar os efectos da refrixeración e da conxelación sobre a perda de frescura dos produtos da pesca. A3
A4
B1
B2
C11
C12
D1
D2
D5
Coñecer e interpretar os métodos de determinación da frescura. A2
A3
B2
B3
C11
D1
D5
Coñecer os métodos de recoñecemento das alteracións dos alimentos durante o almacenamento. A2
A3
B1
B2
C11
C12
D2
D3
Detectar os cambios bioquímicos subseguintes á captura e durante a conservación. A2
A3
A4
B2
B3
C11
C12
D2
D3
D5
Coñecer os criterios e procedementos microbiolóxicos para analizar a calidade do peixe e lexislación relacionada. A2
A3
B1
B2
C11
C12
D2
D3
D5
Coñecer os test rápidos de recoñecemento e técnicas específicas das alteracións dos alimentos conxelados e conservados en estado conxelado. A2
B2
C11
C12
D3
D5
Comprender os criterios e procedementos para o control da calidade dos envases e embalaxes e para a detección de defectos. A2
B1
B2
C11
C12
D1
D2
Coñecer o control de calidade de cada unha das liñas de elaboración de PPAs A3
B2
B3
C11
C12
D1
D3
D5
Manexar a normativa relativa aos criterios técnico-legais aplicables aos distintos PPAs. A3
A4
B3
C11
C12
D1
D2
Adquirir os coñecementos básicos da xestión da calidade de produto. A2
A3
B1
B2
C11
C12
D2
D3
Adquirir os coñecementos básicos sobre inspección de peixe conxelado. Procedementos e características intrínsecas. A2
A4
B2
B3
C11
C12
D3
D5
Coñecer os medios, materiais e máquinas necesarios para a inspección e distinguir as fases e os aspectos principais deste proceso. A2
A4
B1
B2
C11
C12
D2
D3
D5
Coñecer e interpretar os métodos de mostraxe e valoración de produto. A3
A4
B2
B3
C11
C12
D1
D2
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000