Guia docente 2023_24
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Calidade dos produtos da pesca e da acuicultura
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2023_24
Materia Calidade dos produtos da pesca e da acuicultura Código V11M085V02303
Titulación
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
5 OB 2 1c
Lingua de impartición
Castelán
Galego
Prerrequisitos
Coordinador/a
Longo González, María Asunción
Correo-e mlongo@uvigo.es
Profesorado
Barros Velázquez, Jorge
García Cabado, Ana
Goicoechea Lamas, Irene
Longo González, María Asunción
Losada Iglesias, Vanesa
Quintela Porro, María Corina
Web http://pesca_master.webs.uvigo.es
Descrición xeral Nesta materia estúdanse as modificacións dos carácteres organolépticos que acontecen despois da captura do peixe e ós efectos da refrixeración e conxelación sobre a pérdida de frescura dos produtos da pesca, así como os métodos de determinación de frescura que existen. Estudaranse ós métodos de recoñecemento das alteracións dos alimentos durante o almacenamento e como detectar os cambios bioquímicos subseguintes á captura e durante á conservación. Abordaranse tamén os criterios e procedementos microbiolóxicos para analizar a calidade do peixe e a lexislación relacionada. Ase mesmo estudaranse os tests rápidos de recoñecemento e técnicas específicas das alteracións dos alimentos conxelados e conservados en estado conxelado
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000