Guia docente 2023_24
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Especies mariñas de interese comercial. Bioloxía, parasitoloxía e microbioloxía. Identificación de especies.
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1. Especies mariñas de interese comercial. Introdución.
TEMA 2. Bioloxía de peixes e cefalópodos.
TEMA 3. Bioloxía de moluscos bivalvos e crustáceos
TEMA 4. Parasitoloxía básica. Parasitoloxía de peixes, bivalvos e cefalópodos.
TEMA 5. Parásitos mariños de importancia económica e sanitaria (zoonosis). Anisakis e Pseudoterranova. Parásitos como marcadores biolóxicos.
TEMA 6. Microorganismos presentes nos produtos pesqueiros. Orixe e factores que influen na microbiota do peixe.
TEMA 7. Microorganismos patóxenos: normas para garantir a saúde do consumidor.
TEMA 8. Identificación de especies.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000