Guia docente 2016_17
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Calidade dos Produtos da Pesca e da Acuicultura
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2016_17
Materia Calidade dos Produtos da Pesca e da Acuicultura Código V11M085V01302
Titulación
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
6 OB 2 1c
Lingua de impartición
Prerrequisitos
Coordinador/a
Correo-e
Profesorado
Web http://webs.uvigo.es/pesca_master/
Descrición xeral Nesta materia estúdanse as modificacións dos carácteres organolépticos que acontecen despois da captura do peixe e ós efectos da refrixeración e conxelación sobre a pérdida de frescura dos produtos da pesca, así como os métodos de determinación de frescura que existen. Estudaranse ós métodos de recoñecemento das alteracións dos alimentos durante o almacenamento e como detectar os cambios bioquímicos subseguintes á captura e durante á conservación. Abordaranse tamén os criterios e procedementos microbiolóxicos para analizar a calidade do peixe e a lexislación relacionada. Ase mesmo estudaranse os tests rápidos de recoñecemento e técnicas específicas das alteracións dos alimentos conxelados e conservados en estado conxelado.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000