Guia docente 2015_16
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Tratamentos Físicos e Químicos
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2015_16
Materia Tratamentos Físicos e Químicos Código V11M085V01301
Titulación
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
3 OB 2 1c
Lingua de impartición
Prerrequisitos
Coordinador/a
Lago Alvarado, Jorge
Correo-e jlago@anfaco.es
Profesorado
Barros Velázquez, Jorge
Catala Moragrega, Ramón
García Cabado, Ana
Lago Alvarado, Jorge
Loureiro Perez, Manuel R.
Web http://webs.uvigo.es/pesca_master/
Descrición xeral Nesta materia abórdanse os distintos procedementos físicos e químicos empregados para prologar a vida útil dos productos da pesca e a acuicultura, comezando polos métodos máis tradicionais ata chegar a outros máis innovadores. Incidirase no emprego de métodos tradicionais superados dende un punto de vista tecnolóxico pero que manteñen importancia dende un punto de vista organoléptico e de diversificación da oferta para o consumidor, e, no outro extremo, no emprego de tecnoloxías avanzadas para ofertar productos mínimamente procesados e alonga-la súa vida útil e as consideracións necesarias para escoller as embalaxes apropiadas en función do tipo de alimento, proceso tecnolóxico e condicións de almacenamento.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000