Guia docente 2023_24
Facultade de Comercio
Grao en Comercio
 Materias
  Habilidades persoais, directivas e comerciais
   Contidos
Tema Subtema
1. O comportamento de as persoas e o benestar persoal e laboral 1.1.- Os resultados laborais
1.2.- Atributos individuais
1.3.- Esforzo laboral
1.4.- Apoio organizacional
1.5.- Benestar. Concepto. Palancas e freos
2. Xestión de o tempo 2.1. Os limitantes externos e internos para gobernar o tempo
2.2. Vicios que malgastan o tempo dispoñible
2.3.- Os ladróns de o tempo
2.4.- Xestión de o tempo
3. Comunicación 3.1. Barreiras de a comunicación
3.2. A comunicación non verbal
3.3. A comunicación en unha organización
3.4. Falar en público
4. Xestión de o estrés 4.1. Causas de o estrés
4.2. Consecuencias de o estrés
4.3. Estratexias para afrontar o estrés
5. Toma de decisións 5.1.- Como tomamos decisións
5.2.- As decisións racionais: fallos e técnicas de análises, xeración e avaliación de alternativas e establecemento de criterios ou obxectivos.
5.3.- A participación en tómaa de decisións.
5.4.- As decisións non racionais. Os límites da racionalidad. As emocións.
6.- Intelixencia emocional 6.1.- Concepto
6.2.- As competencias emocionais básicas: autoconocimiento, autocontrol e empatía.
6.3.- Aprender a gestionar as emocións
6.4.- Coaching
7.- Negociación 7.1.- Tipos
7.2.- Plan xeral dunha negociación: análise da situación, negociación e pechadura.
8.- Liderado 8.1.- Concepto e tipos de líderes
8.2.- O líder, nace ou se fai?
8.3.- Comportamento do directivo
8.4.- Autoliderazgo
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000