Guia docente 2016_17
Facultade de Bioloxía
Máster Universitario en Biotecnoloxía Avanzada
 Resultados de Formación e Aprendizaxe


Sinale A Código Resultados de Formación e Aprendizaxe
  A1 Posuír e comprender coñecementos que acheguen unha base ou oportunidade de ser orixinais no desenvolvemento e/ou aplicación de ideas, adoito nun contexto de investigación.
  A2 Que os estudantes saiban aplicar os coñecementos adquiridos e a súa capacidade de resolución de problemas en contornos novos ou pouco coñecidos dentro de contextos máis amplos (ou multidisciplinares) relacionados coa súa área de estudo.
  A3 Que os estudantes sexan capaces de integrar coñecementos e se enfrontar á complexidade de formular xuízos a partir dunha información que, sendo incompleta ou limitada, inclúa reflexións sobre as responsabilidades sociais e éticas vinculadas á aplicación dos seus coñecementos e xuízos.
  A4 Que os estudantes saiban comunicar as súas conclusións, e os coñecementos e razóns últimas que as sustentan, a públicos especializados e non especializados dun xeito claro e sen ambigüidades.
  A5 Que os estudantes posúan as habilidades de aprendizaxe que lles permitan continuar estudando dun xeito que terá que ser, en grande medida, autodirixido e autónomo.
Sinale B Código Coñecementos
Sinale C Código Habilidades
  C1 CEC1.- Saber buscar e analizar a biodiversidade de microorganismos, plantas e animais, así como seleccionar os de maior interese biotecnolóxica (aplicada).
  C2 CEC2.- Ter unha visión integrada do metabolismo e do control da expresión xénica para poder abordar a súa manipulación.
  C3 CEC3.- Coñecer as aplicacións biotecnolóxicas dos microorganismos, plantas e animais e saber manipulalos de cara á súa aplicación biotecnolóxica.
  C4 CEC4.- Coñecer e saber usar as técnicas de cultivo e a enxeñaría celular.
  C5 CEC5.- Coñecer os principios da xenómica e a proteómica.
  C6 CEC6.- Coñecer e saber aplicar en biotecnoloxía técnicas convencionais, instrumentais así como tecnoloxías como a nanotecnoloxía e a teledetección.
  C7 CEC7.- Saber buscar, obter e interpretar a información das bases de datos biolóxicas: xenómicas proteómicas, transcriptómicas e metabolómicas e utilizar as ferramentas básicas da bioinformática.
  C8 CEC8.- Coñecer as bases do deseño e funcionamento dun biorreactor.
  C9 CEC9.- Saber deseñar e executar un protocolo completo de purificación dunha molécula, orgánulo ou fracción celular.
  C10 CEC10.- Saber realizar o deseño, planificación, avaliación e optimización de sistemas de produción biotecnolóxicos.
  C11 CEC11.- Deseñar e xestionar proxectos de base biotecnolóxica.
  C12 CEC12.- Coñecer e saber aplicar os sistemas de control de calidade vixentes.
  C13 CEC13.- Saber xestionar e traballar con garantías en calquera laboratorio biotecnolóxico do ámbito público ou privado.
  C14 CEC14.- Ter unha visión integrada dos procesos de I+D+I desde o descubrimento de novos coñecementos básicos ata o desenvolvemento de aplicacións concretas deste coñecemento e a introdución no mercado de novos produtos biotecnolóxicos.
  C15 CEC15.- Saber deseñar unha investigación prospectiva de mercado para un produto biotecnolóxico.
  C16 CEC16.- Coñecer e analizar os aspectos financeiros que se están a expandir no mercado biotecnolóxico.
  C17 CEC17.- Saber buscar e obter información das principais bases de datos sobre patentes e elaborar a memoria de solicitude dunha patente dun proceso biotecnolóxico.
  C18 CEC18.- Posuír un amplo coñecemento dos aspectos éticos e legais que afectan ás diferentes disciplinas relacionadas coa biotecnoloxía.
  C19 CEC19.- Coñecer todos os aspectos legais no ámbito da biotecnoloxía.
  C20 CEC20.- Saber implantar os sistemas de calidade e seguridade en laboratorios e empresas de acordo coas normativas vixentes.
  C21 CEO1.- Coñecer os recursos microbianos, vexetais e animais de interese biotecnolóxica, así como as súas aplicacións na industria alimentaria e agropecuaria.
  C22 CEO2.- Coñecer, saber deseñar e controlar os procesos de produción nas industrias alimentaria e agropecuaria.
  C23 CEO3.- Coñecer as técnicas de análise de alimentos e as súas aplicacións.
  C24 CEO4.- Coñecer as estratexias de produción e mellora de alimentos por métodos biotecnolóxicos.
  C25 CEO5.- Coñecer e saber implantar os procesos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias agroalimentarias.
  C26 CEO6.- Coñecer as aplicacións da biotecnoloxía ao desenvolvemento sostible.
  C27 CEO7.- Coñecer a problemática da contaminación ambiental e saber facer avaliacións de impacto ambiental.
  C28 CEO8.- Coñecer e saber aplicar as técnicas de detección e tratamento da contaminación ambiental.
  C29 CEO9.- Coñecer e saber aplicar as técnicas de biorremedación e biorrecuperación de ambientes contaminados.
  C30 CEO10.- Coñecer e saber empregar as medidas de prevención e xestión da contaminación ambiental enfocada ao seu control e á minimización dos seus efectos.
  C31 CEO11.- Saber levar a cabo auditorías sobre contaminación ambiental.
  C32 CEO12.- Coñecer os tipos de procesos moleculares e celulares de carácter xeral implicados en patoloxías.
  C33 CEO13.- Saber realizar o diagnóstico molecular de enfermidades e terapia xénica.
  C34 CEO14.- Coñecer e saber aplicar as técnicas de reprodución asistida en humanos e animais.
  C35 CEO15.- Coñecer os procesos de deseño, desenvolvemento e produción de vacinas e fármacos.
  C36 CEO16.- Coñecer os factores xenéticos responsables da resposta variable a fármacos, nutrientes e xenobióticos e saber aplicalos ao deseño de novos fármacos específicos.
  C37 CEO17.- Coñecer e saber aplicar as técnicas de bioloxía forense.
Sinale D Código Competencias
  D1 CGI1.- Capacidade de análise e síntese (localización de problemas e identificación das causas e a súa tipoloxía).
  D2 CGI2.- Capacidade de organización e planificación de todos os recursos (humanos, materiais, información e infraestruturas).
  D3 CGI3.- Capacidade de xestión da información (con apoio das tecnoloxías da información e as comunicacións).
  D4 CGI4.- Capacidade de planificación e elaboración de estudos técnicos en biotecnoloxía microbiana, vexetal e animal.
  D5 CGI5.- Capacidade para identificar problemas, buscar solucións e aplicalas nun contexto biotecnolóxico profesional ou de investigación.
  D6 CGI6.- Capacidade de comunicación oral e escrita dos plans e decisións tomadas.
  D7 CGI7.- Capacidade para formular xuízos sobre a problemática ética e social, actual e futura, que expón a biotecnoloxía.
  D8 CGI8.- Capacidade para lograr unha comunicación eficaz coa comunidade científica, profesional e académica, así como con outros sectores e medios de comunicación.
  D9 CGIP1.- Capacidade de traballo en equipo multidepartamental dentro da empresa.
  D10 CGIP2.- Capacidade de traballo nun contexto de sustentabilidade, caracterizado por: sensibilidade polo medio ambiente e polos diferentes organismos que o integran, así como concienciación polo desenvolvemento sostible.
  D11 CGIP3.- Razoamento crítico e respecto profundo pola ética e a integridade intelectual.
  D12 CGS1.- Adaptación a novas situacións legais ou novidades tecnolóxicas, así como a excepcionalidades asociadas a situacións de urxencia.
  D13 CGS2.- Aprendizaxe autónoma.
  D14 CGS3.- Liderado e capacidade de coordinación.
  D15 CGS4.- Sensibilización cara á calidade, o respecto ambiental, o consumo responsable de recursos e a recuperación de residuos.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000