Guia docente 2017_18
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Produción microbiana
   Contidos
Tema Subtema
1. Introdución á produción microbiana: desenvolvemento histórico, importancia socioeconómica e lexislación
2. Metabolismo microbiano
3. Tecnoloxía de produción: Medios de cultivo; Esterilización industrial; Fermentacións industriais e Recuperación e procesado de produtos
4. Tecnoloxía de produción: Desenvolvemento e mellora de cepas industriais
5. Produción microbiana de alimentos: Biomasa, bebidas alcohólicas e produtos lácteos
6. Produtos microbianos de interese terapéutico: Antibióticos, vacúas e hormonas
7. Produción microbiana de encimas, aminoacidos, pigmentos e vitaminas
8. Produción de ácidos orgánicos, solventes e biocombustibles
9. Outros produtos de síntese microbiana
PRÁCTICAS

Produtos microbianos fermentados: bebidas alcohólicas e derivados lácteos. Caracterización, selección (criterios de selección) e tipificación de cepas. Características organolépticas dos produtos.

Producción de metabolitos secundarios: antibióticos e enzimas industriáis. Obtención de cepas, efecto da composición do medio na producción, seguimento do proceso.

Mellora de cepas industriáis: obtención de cepas diploides de lévedos. Caracterización de marcadores en cepas haploides (deseño de medios de cultivo específicos) e selección de diploides (deseño de medios selectivos).

Producción de biomasa microbiana, obtención de cepas de interese, encapsulación de células, aplicacións das células encapsuladas na recuperación de auga contaminada.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000