2. Metabolismo microbiano |
|
4. Tecnoloxía de produción: Desenvolvemento e mellora de cepas industriais |
|
6. Produtos microbianos de interese terapéutico: Antibióticos, vacúas e hormonas |
|
8. Produción de ácidos orgánicos, solventes e biocombustibles |
|
PRÁCTICAS
Produtos microbianos fermentados: bebidas alcohólicas e derivados lácteos. Caracterización, selección (criterios de selección) e tipificación de cepas. Características organolépticas dos produtos.
Producción de metabolitos secundarios: antibióticos e enzimas industriáis. Obtención de cepas, efecto da composición do medio na producción, seguimento do proceso.
Mellora de cepas industriáis: obtención de cepas diploides de lévedos. Caracterización de marcadores en cepas haploides (deseño de medios de cultivo específicos) e selección de diploides (deseño de medios selectivos).
Producción de biomasa microbiana, obtención de cepas de interese, encapsulación de células, aplicacións das células encapsuladas na recuperación de auga contaminada. |
|