Guia docente 2015_16
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Produción microbiana
   Contidos
Tema Subtema
1. Introdución á produción microbiana: desenvolvemento histórico, importancia socioeconómica e lexislación
2. Metabolismo microbiano
3. Tecnoloxía de produción: Medios de cultivo; Esterilización industrial; Fermentacións industriais e Recuperación e procesado de produtos
4. Tecnoloxía de produción: Desenvolvemento e mellora de cepas industriais
5. Produción microbiana de alimentos: Biomasa, bebidas alcohólicas, produtos lácteos e produtos cárnicos
6. Produtos microbianos de interese terapéutico: Antibióticos, vacúas e hormonas
7. Produción microbiana de encimas, aminoacidos, pigmentos e vitaminas
8. Produción de ácidos orgánicos, solventes e biocombustibles
9. Outros produtos de síntese microbiana: biopolímeros, biopesticidas, bioherbicidas e biofertilizantes
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000