Guia docente 2012_13
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Análise e diagnóstico agroalimentario
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
Analizar mostras alimentarias e as suas anomalías
saber facer
A2
Aislar, analizar e identificar microorganismos, parásitos e sustancias contaminantes presentes nos alimentos
saber facer
A4
Cultivar microorganismos presentes en mostras alimentarias
saber facer
A5
Avaliar o funcionamento de sistemas fisiolóxicos interpretando parámetros vitais
saber facer
A8
Realizar análise de augas potables
saber facer
A14
Producir, transformar, controlar e conservar productos agroalimentarios
saber facer
A18
Identificar, xerir e comunicar riscos alimentarios
saber
saber facer
A19
Deseñar, aplicar e supervisar procesos biotecnolóxicos no ámbito agroalimentario
saber
saber facer
A20
Realizar e interpretar diagnósticos biolóxicos realizados con mostras alimentarias
saber facer
A21
Identificar e caracterizar microorganismos indicadores da calidade sanitaria nos alimentos
saber facer
A22
Obter información, desenvolver experimentos e interpretar resultados
saber
saber facer
A25
Desenvolver e implantar sistema de xestión e control de calidade de procesos dentro do sector agroalimentario
saber facer
A27
Asesorar e peritar sobre aspectos científico-técnicos, éticos e legais relacionados co sector agroalimentario
saber facer
A29
Coñecer e manexar instrumentación científico-técnica
saber
saber facer
A31
Coñecer e manexar conceptos e terminoloxía específicos utilizados no sector agroalimentario
saber
saber facer
A32
Comprender a proxección social da bioloxía no que se refire á seguridade alimentaria
saber
A33
Desenvolver a capacidade de análise e síntese
saber facer
Saber estar / ser
B1
Adquirir a capacidade de organizar e planificar as tarefas no tempo
saber facer
Saber estar / ser
B2
Desenvolver habilidades de comunicación oral e escrita
saber facer
Saber estar / ser
B3
Adquirir coñecementos de inglés relativos ao ámbito agroalimentario
saber
B4
Empregar recursos informáticos
saber facer
B5
Saber buscar e interpretar información procedente de fontes diversas
saber facer
B6
Resolver problemas e tomar decisións de forma efectiva
saber facer
Saber estar / ser
B7
Desenvolver a capacidade de aprendizaxe autónoma
saber facer
Saber estar / ser
B8
Traballar en colaboración
saber facer
Saber estar / ser
B9
Desenvolver o razoamento crítico
Saber estar / ser
B10
Adquirir un compromiso ético coa sociedade e a profesión
Saber estar / ser
B11
Desenvolver a creatividade
Saber estar / ser
B14
Asumir o compromiso coa calidade
Saber estar / ser
B15
Desenvolver a capacidade de autocrítica
Saber estar / ser
B16
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000