Guia docente 2012_13
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Análise e diagnóstico agroalimentario
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2012_13
Materia Análise e diagnóstico agroalimentario Código V02G030V01901
Titulacion
Grao en Bioloxía
Descriptores Cr.totais Carácter Curso Cuadrimestre
6 OP 4 1c
Lingua impartición
Castelán
Galego
Prerrequisitos
Departamento Bioloxía funcional e ciencias da saúde
Química analítica e alimentaria
Coordinador/a
Iglesias Blanco, Raul
Gago Martinez, Ana
Correo-e rib@uvigo.es
anagago@uvigo.es
Profesorado
Combarro Combarro, María Pilar
Gago Martinez, Ana
Iglesias Blanco, Raul
Web
Descrición xeral Materia eminentemente práctica deseñada para que o alumno adquira as competencias básicas no campo da detección, identificación e control de riscos alimentarios. Tras unha breve introdución teórica na que se presentarán os aspectos fundamentais e importancia da seguridade alimentaria e trazabilidade, realizaranse unha serie de técnicas de referencia empregadas na análise de riscos microbiolóxicos, parasitolóxicos e químicos presentes en alimentos. A formación non presencial estará orientada á interpretación dos resultados analíticos obtidos durante as sesións prácticas, á resolución de casos prácticos similares aos que se poden presentar nun laboratorio de análise agroalimentario, e/ou á procura de información complementaria que permita ao alumno ter unha visión integral da disciplina.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000