Guia docente 2014_15
Facultad de Biología
Grao en Bioloxía
 Materias
  Microbioloxía II
   Competencias de materia
Resultados previstos na materia Tipoloxía Resultados de Formación e Aprendizaxe
Desenvolver a capacidade de análise e síntese
saber
Saber estar / ser
B1
Adquirir a capacidade de organizar e planificar as tarefas e o tempo
saber
Saber estar / ser
B2
Desenvolver habilidades de comunicación oral e escrita
saber
Saber estar / ser
B3
Adquirir coñecementos de inglés relativos ao ámbito de estudo
saber
Saber estar / ser
B4
Saber buscar e interpretar información procedente de fontes diversas
saber
B6
Resolver problemas e tomar decisións de forma efectiva
saber
Saber estar / ser
B7
Desenvolver a capacidade de aprendizaxe autónoma
saber
Saber estar / ser
B8
Traballar en colaboración
saber
Saber estar / ser
B9
Desenvolver o razoamento crítico
saber
Saber estar / ser
B10
Comportarse con respecto á diversidade e a multiculturalidade
saber
Saber estar / ser
B12
Sensibilizarse polos temas ambientais
saber
Saber estar / ser
B13
Asumir un compromiso coa calidade
saber
Saber estar / ser
B16
Desenvolver a capacidade de autocrítica
saber
Saber estar / ser
B17
Describir e identificar especímenes microbianos
saber facer
A1
Identificar e caracterizar mostras de orixe biolóxico, incluídas as de orixe humana, e as súas posibles anomalías, en relación coa presencia e actividades microbianas
saber facer
A3
Realizar análises filoxenéticas e identificar as probas da evolución en microorganismos
saber facer
A2
Identificar virus e microorganismos
saber facer
A4
Interpretar actividades metabólicas microbianas e as súas implicaciones nos ecosistemas
saber facer
A6
Caracterizar e conservar poboacions, comunidades e ecosistemas microbianos.
saber facer
A11
Catalogar, avaliar e conservar recursos microbiolóxicos
saber facer
A12
Avaliar aspectos básicos de impactos ambientais. Diagnosticar problemas medio-ambientais, en relación con microorganismos
saber facer
A13
Realizar análise, control e depuración de augas, nos seus aspectos microbiolóxicos
saber facer
A14
Identificar produtos naturais de orixe microbiolóxico
saber facer
A17
Identificar riscos agroalimentarios e medioambientais de orixe microbiolóxico
saber facer
A19
Interpretar bioensaios e diagnósticos microbiolóxicos
saber facer
A21
Identificar bioindicadores microbianos
saber facer
A22
Desenvolver aspectos básicos das técnicas de control biolóxico que impliquen o uso de microorganismos.
saber facer
A23
Deseñar modelos de procesos biolóxicos nos que interveñan microorganismos
saber facer
A24
Obter información, desenvolver experimentos microbiológicos e interpretar os resultados
saber facer
A25
Impartir docencia e divulgar coñecementos relacionados coa Microbioloxía
saber facer
A28
Supervisar e asesorar sobre aspectos microbiolóxicos relacionados co benestar dos seres vivos
saber facer
A30
Coñecer e manexar instrumentación científico-técnica de uso en Microbioloxía
saber facer
A31
Saber manexar os conceptos e a terminoloxía propios da Microbioloxía
saber
A32
Capacidade para comprender a proxección social da Microbioloxía e a súa utilidade nos distintos ámbitos profesionais do biólogo.
saber
A33
Coñecer a clasificación e sistemática dos microorganismos
saber
A2
Comprender os principios, fundamentos e metodoloxía da taxonomía polifásica
saber
A3
Coñecer a estructura, clasificación e distribución de virus, viroides e priones, as técnicas para os seus análises, cultivo, titulación e identificación.
saber
saber facer
A4
Coñecer os campos de aplicación da Microbioloxía e a sua interrelación con outras disciplinas
saber
A33
Adquirir habilidades en las relaciones interpersonales
Saber estar / ser
B14
Desarrollar a creatividade, a iniciativa e o espírito emprendedor
Saber estar / ser
B15
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000