Guia docente 2020_21
Facultade de Ciencias Empresariais e Turismo
Grao en Administración e Dirección de Empresas
 Materias
  Economía: Microeconomía
   Contidos
Tema Subtema
PARTE I.- INTRODUCIÓN Tema 1. Principios básicos dá economía
Tema 2. Pensar como un economista: conceptos básicos.
PARTE II.- OFERTA E DEMANDA. Tema 3. As forzas do mercado: a curva de oferta e a curva de demanda. Desprazamentos e equilibrio.
Tema 4. A elasticidade e as súas aplicacións.
Tema 5. Benestar: Eficiencia do equilibrio competitivo. Excedente do consumidor e do produtor.
Tema 6. O mecanismo de mercado competitivo e a política económica: a intervención pública: Control de prezos e impostos: efectos sobre o equilibrio e sobre o benestar.
II.- A CONDUTA DOS CONSUMIDORES Tema 7. As preferencias, a restrición orzamentaria e a elección do consumidor.
III.- A CONDUTA DA EMPRESA Tema 8. A produción: tecnoloxía e rendementos de escala. A función de produción.
Tema 9. Os custos de produción.
Tema 10. *Maximización de beneficios e a oferta competitiva.
V. POR QUE NON FUNCIONAN Os MERCADOS Tema 11. O poder de mercado. Monopolio e barreiras á entrada. Oligopolio e competencia monopolística.
Tema 12. *Externalidades e bens públicos
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000