2. Conceptos fundamentais de química orgánica. |
2.1. Ligazón, hibridación e xeometría.
2.2. Hidrocarburos. Aromaticidad. Estruturas resonantes.
2.3. Grupos funcionais.
2.4. Forzas intermolecularess.
2.5. Conformacións e isomería. |
4. Etileno. Propileno. Produtos intermedios e finais. Polimerización. |
4.1. Reaccións de adicción.
4.2. Produtos industriais a partir do etileno.
4.3. Produtos industriais a partir do propileno.
4.4. Materiais poliméricos. Clasificacións.
4.4.1.Reaccións de polimerización. Adicións e condensacións.
4.4.2. Polietileno e polipropileno. |
5. Fracción C4. Dienos e polienos. Produtos intermedios e finais. Fibras e elastómeros. |
5.1. Butenos.
5.2. Dienos, tipos e características.
5.3. Síntese de Diels Alder.
5.4. Elastómeros.
5.4.1. Cauchos do isopreno.
5.4.2. Cauchos de isobutileno.
5.4.3. Cauchos do 1,3-butadieno.
5.5. Fibras
5.5.1. Acrílicas, poliamidas e poliésteres. |
6. Fracción BTX. Produtos intermedios e finais. Resinas. |
6.1. Reactividad dos compostos orgánicos.
6.2. Efecto dos sustituyentes. Activantes e desactivantes.
6.3. Produtos industriais do tolueno.
6.3.1. Produción de fenol e derivados. Resinas fenólicas, epoxi, policarbonatos e poliuretanos.
6.3.2. Poliésteres. Polímeros do estireno. |