Educational guide 2024_25
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Especies mariñas de interese comercial. Bioloxía, parasitoloxía e microbioloxía. Identificación de especies.
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2024_25
Materia Especies mariñas de interese comercial. Bioloxía, parasitoloxía e microbioloxía. Identificación de especies. Código V11M085V02104
Titulación
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
3 OB 1 1c
Lingua de impartición
Castelán
Galego
Prerrequisitos
Coordinador/a
Longo González, María Asunción
Correo-e mlongo@uvigo.es
Profesorado
Combarro Combarro, María del Pilar
Crespo González, Celia
García Estévez, José Manuel
González González, Ángel Francisco
Iglesias Blanco, Raúl
Longo González, María Asunción
Santaclara Norés, Francisco Javier
Vázquez Otero, María Elsa
Web http://http://webs.uvigo.es/pesca_master/
Descrición xeral O obxectivo desta materia é coñecer e diferenciar as principais especies pesqueiras e acuícolas de interese comercial no noso país, así como describir os valores nutricionais dos produtos pesqueiros.
Preténdese coñecer e comprender os aspectos fundamentais da bioloxía de peces e cefalópodos e os aspectos básicos da bioloxía de bivalvos e crustáceos, así como adquirir os coñecementos básicos sobre parasitología dos produtos pesqueiros.
Tamén, avaliarase a alteración dos produtos da pesca e os factores que inflúen na súa calidade, estudando a microbiología dos produtos da pesca e os aspectos básicos das técnicas de identificación de especies mediante análises de ADN
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | Spain | Tlf: +34 986 812 000