Tema |
Subtema |
Compoñentes inorgánicos dos organismos vivos: |
Importancia das interaccións non covalentes.
O papel da auga nos procesos biolóxicos.
Interaccións das macromoléculas en solución. |
Acidos nucleicos: |
Composición de nucleósidos e nucleótidos.
Acido desoxirribonucleico.
Acidos ribonucleicos. |
Aminoácidos e proteínas: |
Clasificación e propiedades dos aminoácidos.
Ligazón peptídico.
Péptidos e proteínas: estrutura, función e clasificación. |
Glúcidos: |
Características xerais e clasificación.
Monosacáridos, oligosacáridos e polisacáridos.
Estrutura, importancia e función.
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Lípidos: |
Características xerais e importancia biolóxica.
Clasificación: acidos grasos; lípidos simples; lípidos complexos; lípidos isoprenoides; eicosanoides.
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Enzimas: |
Concepto, centro activo, e clasificación.
Catálisis enzimática.
Cinética enzimática.
Encimas alostéricas. |
Introdución ao Metabolismo: |
Rutas metabólicas.
Anabolismo e catabolismo.
A enerxía nos procesos biolóxicos.
Regulación do metabolismo.
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Metabolismo de glúcidos: |
Dixestión de polisacáridos.
Glicólise.
Destinos do piruvato.
Procesos de fermentación.
Vía das pentosas fosfato.
Gluconeoxénese.
Metabolismo do glicóxeno.
Regulación do metabolismo dos carbohidratos.
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Vías centrais do metabolismo intermediario |
Ciclo de Krebs.
Cadea de transporte electrónico e fosforilación oxidativa.
Lanzadeiras NADH. |
Metabolismo lipídico: |
Dixestión e absorción de lípidos.
Beta oxidación de ácidos grasos.
Corpos cetónicos.
Biosíntesis de ácidos grasos.
Regulación do metabolismo de ácidos grasos.
Biosíntesis de trigicéridos e fosfolípidos.
Lípidos de memebrana, esteroides, isoprenoides e eicosanoides.
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Metabolismo de compostos de nitroxeno: |
Proteolisis.
Catabolismo dos aminoácidos.
Excreción do nitróxeno dos aminoácidos: ciclo da urea.
Degradación do esqueleto carbonado dos aminoácidos.
Biosíntesis de aminoácidos.
Regulación do metabolismo de aminoácidos.
metabolismo dos nucleótidos.
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Transmisión e expresión da información xenética: |
Copia da información: Replicación.
Reestruturación da información: restrición, reparación e recombinación.
Transferencia da información: Transcrición.
Descodificación da información: Tradución.
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Práctica: Enzimología |
Preparación de extracto enzimático.
Medida da actividade enzimática.
Caracterización cinética. |