Guia docente 2024_25
Escuela de Ingeniería Industrial
Máster Universitario en Enxeñaría Industrial
 Materias
  Enxeñaría Térmica II
   Contidos
Tema Subtema
0a. REVISIÓN TERMODINÁMICA E TRANSMISIÓN DE CALOR 1. Conceptos de enerxía, calor e traballo
2. Análisis de la masa e enerxía en sistemas pechados e abiertos
3. Máquinas térmicas, máquinas frigoríficas e bombas de calor reversibles
4. Mecanismos de transmisión de calor
5. Resistencia térmica
0b. REVISIÓN DE SICROMETRÍA 1. O aire húmido
2. Propiedades sicrométricas
3. Diagramas sicrométricos
1. TRANSFORMACIÓNS SICROMÉTRICAS 1. Introdución
2. Mestura adiabática de correntes
3. Recta de manobra e factor de quecemento sensible
4. Quecemento e arrefriado sensibles
5. Deshumidificación por arrefriado
6. Quecemento e humidificación
7. Humidificación adiabática
8. Quecemento e deshumidificación
2. CONDICIÓNS DE DESEÑO EN SISTEMAS DE CLIMATIZACIÓN 1. O ambiente interior
1.1. Intercambio de calor entre as persoas e o seu medio
1.2. Condicións para o benestar térmico
1.3. Outras condicións do ambiente interior
1.4. Condicións interiores de proxecto
2. Condicións exteriores
2.1 Variables que definen o ambiente exterior
2.2 Condicións exteriores de cálculo para o verán
2.3 Condicións exteriores de cálculo para o inverno
3. ESTIMACIÓN DE CARGAS TÉRMICAS EN SISTEMAS DE CLIMATIZACIÓN 1. Introdución
2. Conceptos básicos: local, superficie e edificio
3. Tipos de cargas de refrixeración
3.1. Transmisión a través de recintos
3.2. Carga térmica a través de superficies de vidro
3.3. Debido á ventilación
3.4. Por infiltracións
3.5. Debido á iluminación
3.6. Por mor dos ocupantes
3.7. Debido a máquinas ou procesos industriais
3.8. Carga debido á propia instalación
3.9. Carga térmica total. Coeficiente de seguridade.
4. Cargas de calefacción
4. SISTEMAS DE REFRIXERACIÓN E BOMBAS DE CALOR 1. Introdución
1.1. Máquina frigorífica e bomba de calor
1.2. O ciclo de Carnot inverso
2. Ciclo ideal de refrixeración por compresión de vapor
3. Diagramas termodinámicos
4. Ciclo práctico ou ciclo seco
5. Compoñentes básicos dun circuíto frigorífico
6. Parámetros de cálculo
7. Ciclo real de refrixeración
8. Influencia das condicións térmicas
9. Intercambiador líquido-vapor
10. Sistemas de compresión múltiple
5. COMPOÑENTES DUN SISTEMA DE REFRIXERACIÓN POR COMPRESIÓN 1. Compresor
2. Condensador
3. Evaporador
4. Dispositivo de expansión
5. Liñas de refrigerantes e accesorios
6. Sistemas de control e seguridade
6. SISTEMAS DE CLIMATIZACIÓN 1. Tipos de sistemas
2. Sistemas todo aire
2.1. Fundamentos
2.2. Descrición do sistema e compoñentes
2.3. Cálculo do sistema
3. Sistemas todo auga
3.1. Fundamentos
3.2. Descrición do sistema e compoñentes
3.3. Cálculo do sistema
4. Sistemas aire-auga
4.1. Fundamentos
4.2. Descrición do sistema e compoñentes
4.3. Cálculo do sistema
5. Sistemas de expansión directa
5.1. Fundamentos
5.2. Descrición do sistema e compoñentes
5.3. Cálculo do sistema
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000