Educational guide 2024_25
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Autenticidade Alimentaria
   Contidos
Tema Subtema
1. Introdución á autencidade alimentaria Definición e relevancia. Importancia para a seguridade do consumidor e a confianza nos alimentos. Definición de fraude alimentaria e tipos de fraude alimentaria.
2. A trazabilidade como ferramenta na loita contra o fraude alimentario Trazabilidade de animáis e alimentos. ¿Como se garante?
3. Prevención da fraude en alimentos amparados baixo selos de calidade. DOP, IGP, ETG, Produción Ecolóxica, Produción Integrada.
4. Sistemas de prevención da fraude alimentaria. Elementos do sistema de prevención. Como avaliar a vulnerabilidade fronte á fraude. Cálculo do índice de fraude. Plans de minimización da fraude. Métodos analíticos para verificar a autenticidade
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | Spain | Tlf: +34 986 812 000