2.- Normalización e lexislación alimentaria. Evolución das normas xurídicas |
Definición de lexislación e normalización alimentaria. O Codex Alimentarius. O Código Alimentario Español. Aprobación da Constitución Española. Adhesión á UE. Creación de novos organismos. |
4.- Aditivos alimentarios |
Ficha do marco legal. Listas positivas de aditivos. Procedemento para a inclusión de aditivos en listas positivas. |
6.- Autorización e rexistro de industrias alimentarias e alimentos |
Ficha do marco legal. O rexistro xeral sanitario de alimentos (RGSEAA). Empresas alimentarias suxeitas a inscrición en rexistros específicos. |
8.- As normas de calidade verticais |
Ficha do marco legal. Partes en que se integra unha norma de calidade. As normas de calidade que regulan a alimentos e bebidas. |
10.- Etiquetaxe e publicidade de alimentos |
Ficha do marco legal. Mencións obrigatorias e facultativas na etiquetaxe dos productos alimenticios. Declaracións nutricionais e de propiedades saudables. |