2. Conceptos fundamentais de química orgánica. |
2.1. Ligazón, hibridación e xeometría.
2.2. Forzas intermoleculares.
2.3. Enerxía das reaccións químicas.
2.4. Compostos orgánicos, grupos funcionais.
2.5. Aromaticidad. Estruturas resonantes.
2.6. Conformacións e isomería. |
4. Etileno. Propileno. Polimerización. |
4.1. Reaccións de adicción.
4.2. Produtos industriais a partir do etileno.
4.3. Produtos industriais a partir do propileno.
4.4. Materiais *poliméricos. Clasificacións.
4.4.1. Propiedades dos polímeros.
4.4.2. Técnicas de polimerización e técnicas de conformado.
4.4.3. Reaccións de polimerización. Adicións e condensacións.
4.4.4. Polietileno e polipropileno. |
6. Fracción BTX. Aromáticos. |
6.1. Reactividad dos arenos. Benceno.
6.1.1. Substitucións electrófilas aromáticas.
6.1.2. Efecto dos sustituyentes. Activantes e desactivantes.
6.2. Polímeros estirénicos.
6.3. Derivados do tolueno. Benzaldehído, fenoles polifenoles e acedo adípico.
6.3.1. Resinas fenólicas, epoxi e policarbonatos.
6.4. Isocianatos e poliuretanos.
6.5. Xilenos. Resinas alcídica e poliésteres.
6.4. Outros compostos e produtos aromáticos. |