Guia docente 2016_17
Facultade de Bioloxía
Máster Universitario en Bioloxía Mariña
 Materias
  Pesquería e Explotación de derivados da Pesca
   Contidos
Tema Subtema
Pesquerías mundiais Principais especies de peixes capturadas.
Principais pesquerías de invertebrados.
Sistemas de captura
Tratamento do peixe postcaptura Tratamento do peixe a bordo. Sistemas de enfriamiento: refrixerado e conxelado. A composición bioquímica do peixe e a súa alteración


Transformación dos produtos da pesca Sistemas clásicos de conservación de alimentos.
Novas tecnoloxías na conservación do peixe.
Cambios fisicoquímicos nos produtos transformados da pesca
Control da aptitude dos produtos de la pesca Compostos indicadores de alteración, adulteración e contaminación. Métodos para evaluar a aptitude dos produtos da pesca. Aplicación dun sistema de control de calidade: APPCC
Os parasitos nos produtos pesqueiros Os parasitos como perigos e/ou defectos alimentarios en produtos pesqueiros. Bioloxía, patoloxía humana, resistencia aos procesos de transformación alimentaria, e medidas de control (técnicas e normativas) dos prinicpais parasitos zoonóticos. Uso dos parasitos como bioindicadores de stocks en pesquerías.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000