Resultados previstos en la materia |
Resultados de Formación y Aprendizaje |
1. Coñecer as principais alteracións e/ou riscos sanitarios asociados á presencia de microorganismos, parasitos e substancias químicas en alimentos. |
A1 A2 A5
|
|
C23
|
D1 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
2. Coñecer os conceptos definitorios dos contaminantes ou tóxicos naturais e antropoxénicos dos alimentos según a sua orixe e producción metabólica primaria ou secundaria. |
A1 A2 A5
|
|
C23
|
D1 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
3. Coñecer os principais aspectos epidemiolóxicos relacionados coa transmisión alimentaria de patóxenos humanos así como as rutas a través das cales os contaminantes químicos poden chegar ao ser humano e os niveis aos cales producen toxicidade. |
A1 A2 A5
|
|
C23
|
D1 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
4. Coñecer a resistencia dos diversos microorganismos e parasitos fronte os principais métodos de procesado e conservación dos alimentos. |
|
|
C22 C23
|
D1 D3 D6 D7 D11 D13
|
5. Coñecer, valorar e adquirir destrezas e habilidades en relación coa metodoloxía analítica máis avanzada empregada na detección, caracterización e/ou cuantificación de microorganismos, parasitos e substancias tóxicas presentes en alimentos |
A1 A2 A5
|
|
C23
|
D1 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
6. Coñecer as bases para a avaliación, xestión e comunicación dos riscos alimentarios. |
A1 A2 A5
|
|
C18 C22 C25
|
D1 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
7. Coñecer e manexar os protocolos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias alimentarias. |
A1 A2 A5
|
|
C12 C22 C25
|
D1 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
8. Manexar a lexislación básica relacionada có control dos riscos biolóxicos e químicos na industria alimentaria. |
A1 A2 A5
|
|
C18 C19
|
D1 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
9. Entender o interese, as vantaxes e a necesidade de traballar en equipos multidisciplinais, organizando e planificando adecuadamente os recursos, no que se refire a hixiene e seguridade alimentaria, e promover dito traballo |
A2 A5
|
|
C22 C25
|
D1 D2 D3 D6 D7 D9 D11 D13
|
10. Promover o uso de metodoloxías analíticas respetuosas co medio ambiente e cos organismos que o integran, e o razoamento crítico e a ética profesional no campo da hixiene e seguridade alimentaria |
A2 A5
|
|
C18 C19 C23
|
D10 D11 D15
|
11. Promover a capacidade de liderado, de aprendizaxe autónoma e de adaptación a novas situacións, e entender a importancia da coordinación no campo do análise e xestión dos riscos alimentarios e da seguridade alimentaria e trazabilidade |
A2 A5
|
|
C23 C25
|
D12 D13 D14
|
12. Promover a capacidade de xestión da información relacionada coa hixiene e seguridade alimentaria e a transmisión e comunicación eficaz da mesma |
A3 A4 A5
|
|
C18 C19 C22 C23 C25
|
D1 D3 D6 D7 D8
|
13. Promover a capacidade para identificar problemas e buscar solucións así como para planificar e elaborar estudios técnicos dentro do ámbito da hixiene e seguridade alimentaria |
A2 A4 A5
|
|
C22 C23 C25
|
D4 D5
|