Guia docente 2015_16
Facultade de Bioloxía
Máster Universitario en Biotecnoloxía Avanzada
 Asignaturas
  Análisis de Alimentos, Seguridad Alimentaria y Trazabilidad
   Resultados de aprendizaje
Resultados previstos en la materia Resultados de Formación y Aprendizaje
1. Coñecer as principais alteracións e/ou riscos sanitarios asociados á presencia de microorganismos, parasitos e substancias químicas en alimentos. A1
A2
A5
C23
D1
D3
D6
D7
D9
D11
D13
2. Coñecer os conceptos definitorios dos contaminantes ou tóxicos naturais e antropoxénicos dos alimentos según a sua orixe e producción metabólica primaria ou secundaria. A1
A2
A5
C23
D1
D3
D6
D7
D9
D11
D13
3. Coñecer os principais aspectos epidemiolóxicos relacionados coa transmisión alimentaria de patóxenos humanos así como as rutas a través das cales os contaminantes químicos poden chegar ao ser humano e os niveis aos cales producen toxicidade. A1
A2
A5
C23
D1
D3
D6
D7
D9
D11
D13
4. Coñecer a resistencia dos diversos microorganismos e parasitos fronte os principais métodos de procesado e conservación dos alimentos. C22
C23
D1
D3
D6
D7
D11
D13
5. Coñecer, valorar e adquirir destrezas e habilidades en relación coa metodoloxía analítica máis avanzada empregada na detección, caracterización e/ou cuantificación de microorganismos, parasitos e substancias tóxicas presentes en alimentos A1
A2
A5
C23
D1
D3
D6
D7
D9
D11
D13
6. Coñecer as bases para a avaliación, xestión e comunicación dos riscos alimentarios. A1
A2
A5
C18
C22
C25
D1
D3
D6
D7
D9
D11
D13
7. Coñecer e manexar os protocolos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias alimentarias. A1
A2
A5
C12
C22
C25
D1
D3
D6
D7
D9
D11
D13
8. Manexar a lexislación básica relacionada có control dos riscos biolóxicos e químicos na industria alimentaria. A1
A2
A5
C18
C19
D1
D3
D6
D7
D9
D11
D13
9. Entender o interese, as vantaxes e a necesidade de traballar en equipos multidisciplinais, organizando e planificando adecuadamente os recursos, no que se refire a hixiene e seguridade alimentaria, e promover dito traballo A2
A5
C22
C25
D1
D2
D3
D6
D7
D9
D11
D13
10. Promover o uso de metodoloxías analíticas respetuosas co medio ambiente e cos organismos que o integran, e o razoamento crítico e a ética profesional no campo da hixiene e seguridade alimentaria A2
A5
C18
C19
C23
D10
D11
D15
11. Promover a capacidade de liderado, de aprendizaxe autónoma e de adaptación a novas situacións, e entender a importancia da coordinación no campo do análise e xestión dos riscos alimentarios e da seguridade alimentaria e trazabilidade A2
A5
C23
C25
D12
D13
D14
12. Promover a capacidade de xestión da información relacionada coa hixiene e seguridade alimentaria e a transmisión e comunicación eficaz da mesma A3
A4
A5
C18
C19
C22
C23
C25
D1
D3
D6
D7
D8
13. Promover a capacidade para identificar problemas e buscar solucións así como para planificar e elaborar estudios técnicos dentro do ámbito da hixiene e seguridade alimentaria A2
A4
A5
C22
C23
C25
D4
D5
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000