Guia docente 2015_16
Facultad de Ciencias Empresariales y Turismo
Máster Universitario en Creación, Dirección e Innovación na Empresa
 Materias
  Implantación de Sistemas de Xestión da Calidade: Modelos e Técnicas
   Contidos
Tema Subtema
Calidade; ISO 9000. Sistemas de Xestión de Calidade; EFQM, outros modelos; Calidade na industria alimentaria; Ferramentas básicas: control Estadístico de Procesos (SPC); Ferramentas avanzadas: despliegue da Función de Calidade (QDF), Análisis Modal de Fallos e Efectos (AMFE), Deseño Estatístico de Experimentos (DEE); Seis sigma; Soporte electrónico para a documentación do Sistema de Xestión da calidade e do Sistema Integrado de Xestión Estos contidos desarrollanse a través do seguinte temario:
TEMA 1: CONCEPTO DE CALIDADE. A XESTIÓN DA CALIDADE: PRINCIPAIS CONCEPTOS. .
TEMA 2: A NORMATIVA ISO 9000. IMPLANTACIÓN E CERTIFICACIÓN DUN SISTEMA DE XESTIÓN DA CALIDADE SEGÚN ISO 9000. .
TEMA 3: O MODELO EFQM DE EXCELENCIA. .
TEMA 4: DOCUMENTACIÓN DO SXC. USO DE SOPORTE ELECTRÓNICO. .
TEMA 5: FERRAMENTAS BÁSICAS PARA A MELLORA DA CALIDADE. .
TEMA 6: O CONTROL ESTATÍSTICO DE PROCESO (SPC). .
TEMA 7: FERRAMENTAS AVANZADAS PARA A MELLORA DA CALIDADE: QDF, AMFE, DESEÑO DE EXPERIMENTOS. .
TEMA 8: SEIS SIGMA. .
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000