Resultados previstos na materia |
Tipoloxía |
Resultados de Formación e Aprendizaxe |
Desenvolver a capacidade de análise e síntese |
|
|
B1
|
Adquirir a capacidade de organizar e planificar as tarefas e o tempo |
|
|
B2
|
Desenvolver habilidades de comunicación oral e escrita |
|
|
B3
|
Adquirir coñecementos de inglés relativos ao ámbito de estudo |
|
|
B4
|
Saber buscar e interpretar información procedente de fontes diversas |
|
|
B6
|
Resolver problemas e tomar decisións de forma efectiva |
|
|
B7
|
Desenvolver a capacidade de aprendizaxe autónoma |
|
|
B8
|
Traballar en colaboración |
|
|
B9
|
Desenvolver o razoamento crítico |
|
|
B10
|
Comportarse con respecto á diversidade e a multiculturalidade |
|
|
B12
|
Sensibilizarse polos temas ambientais |
|
|
B13
|
Desenvolver a creatividade |
|
|
B15
|
Asumir un compromiso coa calidade |
|
|
B16
|
Desenvolver a capacidade de autocrítica |
|
|
B17
|
Describir e identificar especímenes microbianos |
|
A1
|
|
Identificar e caracterizar mostras de orixe biolóxico, incluídas as de orixe humana, e as súas posibles anomalías, en relación coa presencia e actividades microbianas |
|
A3
|
|
Realizar análises filoxenéticas e identificar as probas da evolución en microorganismos |
|
A2
|
|
Identificar virus e microorganismos |
|
A4
|
|
Interpretar actividades metabólicas microbianas e as súas implicaciones nos ecosistemas
|
|
A6
|
|
Caracterizar e conservar poboacions, comunidades e ecosistemas microbianos.
|
|
A11
|
|
Catalogar, avaliar e conservar recursos microbiolóxicos
|
|
A12
|
|
Avaliar aspectos básicos de impactos ambientais. Diagnosticar problemas medio-ambientais, en relación con microorganismos
|
|
A13
|
|
Realizar análise, control e depuración de augas, nos seus aspectos microbiolóxicos
|
|
A14
|
|
Identificar produtos naturais de orixe microbiolóxico
|
|
A17
|
|
Identificar riscos agroalimentarios e medioambientais de orixe microbiolóxico
|
|
A19
|
|
Interpretar bioensaios e diagnósticos microbiolóxicos
|
|
A21
|
|
Identificar bioindicadores microbianos |
|
A22
|
|
Desenvolver aspectos básicos das técnicas de control biolóxico que impliquen o uso de microorganismos. |
|
A23
|
|
Deseñar modelos de procesos biolóxicos nos que interveñan microorganismos |
|
A24
|
|
Obter información, desenvolver experimentos microbiológicos e interpretar os resultados |
|
A25
|
|
Impartir docencia e divulgar coñecementos relacionados coa Microbioloxía |
|
A28
|
|
Supervisar e asesorar sobre aspectos microbiolóxicos relacionados co benestar dos seres vivos |
|
A30
|
|
Coñecer e manexar instrumentación científico-técnica de uso en Microbioloxía |
|
A31
|
|
Saber manexar os conceptos e a terminoloxía propios da Microbioloxía
|
|
A32
|
|
Capacidade para comprender a proxección social da Microbioloxía e a súa utilidade nos distintos ámbitos profesionais do biólogo. |
|
A33
|
|
Coñecer a clasificación e sistemática dos microorganismos
|
|
A2
|
|
Comprender os principios, fundamentos e metodoloxía da taxonomía polifásica
|
|
|
|
Coñecer a biodiversidade dos microorganismos, a súa distribución na biosfera e o seu papel nos procesos biolóxicos e/ou xeológicos |
|
|
|
Coñecer a estructura, clasificación e distribución de virus, viroides e priones, as técnicas para os seus análises, cultivo, titulación e identificación. |
|
A4
|
|
Coñecer os campos de aplicación da Microbioloxía e a sua interrelación con outras disciplinas
|
|
A33
|
|