Código |
Descrición |
A1 |
CEC1.- Saber buscar e analizar a biodiversidade de microorganismos, plantas e animais, así como seleccionar os de maior interese biotecnolóxica (aplicada). |
A2 |
CEC2.- Ter unha visión integrada do metabolismo e do control da expresión xénica para poder abordar a súa manipulación. |
A3 |
CEC3.- Coñecer as aplicacións biotecnolóxicas dos microorganismos, plantas e animais e saber manipulalos de cara á súa aplicación biotecnolóxica. |
A4 |
CEC4.- Coñecer e saber usar as técnicas de cultivo e a enxeñaría celular. |
A5 |
CEC5.- Coñecer os principios da xenómica e a proteómica. |
A6 |
CEC6.- Coñecer e saber aplicar en biotecnoloxía técnicas convencionais, instrumentais así como tecnoloxías como a nanotecnoloxía e a teledetección. |
A8 |
CEC8.- Coñecer as bases do deseño e funcionamento dun biorreactor. |
A10 |
CEC10.- Saber realizar o deseño, planificación, avaliación e optimización de sistemas de produción biotecnolóxicos. |
A12 |
CEC12.- Coñecer e saber aplicar os sistemas de control de calidade vixentes. |
A13 |
CEC13.- Saber xestionar e traballar con garantías en calquera laboratorio biotecnolóxico do ámbito público ou privado. |
A14 |
CEC14.- Ter unha visión integrada dos procesos de I+D+I desde o descubrimento de novos coñecementos básicos ata o desenvolvemento de aplicacións concretas deste coñecemento e a introdución no mercado de novos produtos biotecnolóxicos. |
A15 |
CEC15.- Saber deseñar unha investigación prospectiva de mercado para un produto biotecnolóxico. |
A16 |
CEC16.- Coñecer e analizar os aspectos financeiros que se están a expandir no mercado biotecnolóxico. |
A17 |
CEC17.- Saber buscar e obter información das principais bases de datos sobre patentes e elaborar a memoria de solicitude dunha patente dun proceso biotecnolóxico. |
A18 |
CEC18.- Posuír un amplo coñecemento dos aspectos éticos e legais que afectan ás diferentes disciplinas relacionadas coa biotecnoloxía. |
A21 |
CEO1.- Coñecer os recursos microbianos, vexetais e animais de interese biotecnolóxica, así como as súas aplicacións na industria alimentaria e agropecuaria. |
A22 |
CEO2.- Coñecer, saber deseñar e controlar os procesos de produción nas industrias alimentaria e agropecuaria. |
A23 |
CEO3.- Coñecer as técnicas de análise de alimentos e as súas aplicacións. |
A24 |
CEO4.- Coñecer as estratexias de produción e mellora de alimentos por métodos biotecnolóxicos. |
A25 |
CEO5.- Coñecer e saber implantar os procesos de control de calidade, control de puntos críticos e trazabilidade nas industrias agroalimentarias. |
A31 |
CEO11.- Saber levar a cabo auditorías sobre contaminación ambiental. |
B1 |
CGI1.- Capacidade de análise e síntese (localización de problemas e identificación das causas e a súa tipoloxía). |
B2 |
CGI2.- Capacidade de organización e planificación de todos os recursos (humanos, materiais, información e infraestruturas). |
B3 |
CGI3.- Capacidade de xestión da información (con apoio das tecnoloxías da información e as comunicacións). |
B4 |
CGI4.- Capacidade de planificación e elaboración de estudos técnicos en biotecnoloxía microbiana, vexetal e animal. |
B5 |
CGI5.- Capacidade para identificar problemas, buscar solucións e aplicalas nun contexto biotecnolóxico profesional ou de investigación. |
B6 |
CGI6.- Capacidade de comunicación oral e escrita dos plans e decisións tomadas. |
B7 |
CGI7.- Capacidade para formular xuízos sobre a problemática ética e social, actual e futura, que expón a biotecnoloxía. |
B8 |
CGI8.- Capacidade para lograr unha comunicación eficaz coa comunidade científica, profesional e académica, así como con outros sectores e medios de comunicación. |
B9 |
CGIP1.- Capacidade de traballo en equipo multidepartamental dentro da empresa. |
B10 |
CGIP2.- Capacidade de traballo nun contexto de sustentabilidade, caracterizado por: sensibilidade polo medio e polos diferentes organismos que o integran, así como concienciación polo desenvolvemento sostible. |
B11 |
CGIP3.- Razoamento crítico e respecto profundo pola ética e a integridade intelectual. |
B12 |
CGS1.- Adaptación a novas situacións legais ou novidades tecnolóxicas, así como a excepcionalidades asociadas a situacións de urxencia. |
B13 |
CGS2.- Aprendizaxe autónoma. |
B14 |
CGS3.- Liderado e capacidade de coordinación. |
B15 |
CGS4.- Sensibilización cara á calidade, o respecto ambiental, o consumo responsable de recursos e a recuperación de residuos. |