Guia docente 2023_24
Facultad de Biología
Grao en Bioloxía
 Materias
  Análise e diagnóstico agroalimentario
   Resultados previstos na materia
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
Coñecer os principais riscos que comprometen a seguridade alimentaria A1
A2
A4
A5
B2
B3
B7
B11
B12
C3
C4
C14
C19
C29
C32
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
Coñecer a importancia dos sistemas de trazabilidade na industria alimentaria A1
A2
A5
B3
B7
B12
C18
C19
C29
C32
D11
D16
Coñecer os principios básicos da análise e diagnóstico agroalimentario A1
A2
A3
A4
A5
B2
B3
B7
B11
B12
C3
C4
C5
C14
C18
C19
C25
C32
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
D16
D17
Coñecer os distintos tipos de mostras agroalimentarias, as técnicas de mostraxe e os principais métodos analíticos que se empregan nos laboratorios de análise e diagnóstico agroalimentario A1
A2
A3
A4
A5
B2
B3
B4
B7
B11
B12
C3
C4
C5
C14
C19
C21
C22
C25
C31
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
D16
D17
Adquirir os coñecementos necesarios para interpretar correctamente as probas analíticas A1
A5
B2
B3
B4
B7
B10
B12
C3
C4
C14
C19
C21
C22
C31
C32
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
D16
D17
Coñecer a lexislación relativa a seguridade alimentaria e análise e diagnóstico agroalimentario A1
A3
A5
B3
B7
B12
C18
C19
C22
C29
C32
D5
D6
D8
D10
D11
D16
Aplicar o coñecemento da análise e diagnóstico agroalimentario para illar, identificar, manexar e analizar espécimes, mostras e substancias de orixe biolóxica que serven de alimentos, ou están presentes neles constituíndo perigos e/ou defectos alimentarios, e caracterizar os seus constituíntes celulares e/ou moleculares. A2
A3
A4
A5
B2
B3
B4
B7
B10
B11
B12
C3
C4
C5
C14
C19
C21
C22
C25
C31
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D10
D11
D14
D16
D17
Analizar e interpretar o funcionamento dos seres vivos, no que se refire ás respostas do ser humano aos perigos alimentarios de orixe biolóxica, e destes últimos aos distintos tratamentos de transformación alimentaria. A2
A3
A5
B2
B3
B4
B7
B10
B12
C8
C21
C25
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D10
D11
D14
D16
D17
Aplicar coñecementos e técnicas propios da análise e diagnóstico agroalimentario para mellorar a xestión do medio no que se refire ao control de determinados perigos biolóxicos A2
A3
A5
B2
B3
B4
B7
B10
B12
C14
C18
C19
C21
C22
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
D17
Aplicar coñecementos e tecnoloxía relativos á análise e diagnóstico agroalimentario en aspectos relacionados coa produción, explotación, análise e diagnóstico de procesos e recursos biolóxicos relacionados coa industria e a seguridade alimentarias. A2
A3
A5
B2
B3
B4
B7
B10
B12
C3
C14
C18
C19
C22
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
D15
D17
Obter información, desenvolver experimentos e interpretar resultados no campo da análise e diagnose agroalimentaria A3
A5
B2
B4
B10
C3
C4
C5
C18
C19
C21
C22
C25
C31
D1
D2
D4
D5
D6
D7
D10
D16
Comprender a proxección social da análise e diagnóstico agroalimentario e a súa repercusión no exercicio profesional A2
A5
B7
B12
C19
C33
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
D16
D17
Aplicar coñecementos de análise e diagnóstico agroalimentario para asesorar, supervisar e peritar sobre aspectos científico-técnicos, éticos, legais e socio-económicos relacionados coa seguridade alimentaria A2
A3
A5
B2
B3
B7
B10
B12
C18
C19
C29
D1
D2
D3
D4
D5
D6
D7
D8
D9
D14
D16
D17
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000