Guia docente 2023_24
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Deseño de Novos Produtos Alimentarios
   Contidos
Tema Subtema
Bloque I Introdución ó deseño de novos produtos alimentarios. Antecedentes. Xustificación do deseño e desenvolvemento de novos produtos alimentarios.
Bloque II Novos produtos alimentarios: alimentos fortificados ou enriquecidos, alimentos infantis, alimentos hipoalerxénicos, alimentos dietéticos, alimentos funcionais e nutracéuticos, novas presentacións de alimentos.
Bloque III Fases no proceso de investigación, deseño e desenvolvemento dun novo produto alimentario: elaboración da idea ou prototipo, prospección de mercado, desenvolvemento (estudo das materias primas –características e compatibilidade-, deseño do proceso de elaboración –tecnoloxías aplicables e os seus efectos, deseño do envase ou embalaxe), esixencias legais e toxicolóxicas, ensaios de aceptabilidade, posta no mercado.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000