Guia docente 2024_25
Facultad de Ciencias
Máster Universitario en Nutrición
 Materias
  Química e Bioquímica Alimentaria
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2024_25
Materia Química e Bioquímica Alimentaria Código O01M139V01110
Titulación
Máster Universitario en Nutrición
Descritores Cr.totais Sinale Curso Cuadrimestre
3 OP 1 1c
Lingua de impartición
#EnglishFriendly
Castelán
Galego
Inglés
Prerrequisitos
Coordinador/a
González Matías, Lucas Carmelo
Rúa Rodríguez, María Luísa
Correo-e lucascgm@uvigo.es
mlrua@uvigo.es
Profesorado
Fuciños González, Clara
González Matías, Lucas Carmelo
Rúa Rodríguez, María Luísa
Web
Descrición xeral O obxectivo desta materia é identificar e analizar mediante que mecanismos as moléculas dos alimentos determinan as súas propiedades e reactividade química, así como aplicar estes coñecementos para mellorar a formulación, o procesamento e a estabilidade dos alimentos. Utilizaranse recursos bibliográficos e bases de datos específicas para afondar nos últimos avances científicos na formulación de alimentos e a súa conservación.
Materia do programa English Friendly. Os/ as estudantes internacionais poderán
solicitar ao profesorado: a) materiais e referencias bibliografías para o seguimento da
materia en inglés, b) atender as titorías en inglés, c) probas e avaliacións en inglés.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000