Sinale A
|
Código |
Resultados de Formación e Aprendizaxe |
|
A1 |
Poseer e comprender coñecementos que aporten unha base e oportunidade de ser orixinais no desenvolvemento e/ou aplicación de ideas, a miúdo nun contexto de investigación. |
|
A2 |
Que os estudantes sepan aplicar os coñecementos adquiridos e a súa capacidade de resolución de problemas en entornos novos ou pouco coñecidos dentro de contextos más amplos (ou multidisciplinares) relacionados coa súa área de estudo |
|
A3 |
Que os estudantes sexan capaces de integrar coñecementos e enfrontarse á complexidade de formular xuízos a partir dunha información que, sendo incompleta ou limitada, inclúa reflexións sobre as responsabilidades sociais e éticas vinculadas á aplicación dos seus coñecementos e xuízos. |
|
A4 |
Que os estudantes sepan comunicar as súas conclusións e os coñecementos e razóns últimas que as sustentan a públicos especializados e non especializados dun modo claro e sen ambigüidades |
|
A5 |
Que os estudantes posúan as habilidades de aprendizaxe que lles permitan continuar estudando dun modo que haberá de ser en gran medida autodirixido ou autónomo. |
Sinale B
|
Código |
Coñecementos |
|
B1 |
Adquirir a capacidade de análise e prospección sobre a situación actual e futura da acuicultura |
|
B2 |
Apreciar a importancia do debate e traballo en equipo, a comunicación interpersoal e a responsabilidade |
|
B3 |
Valorar a importancia do análise multidisciplinar e a relación entre coñecementos para a resolución de problemas e para o análise de puntos críticos. |
|
B4 |
Utilizar as terminoloxías científicas axeitadas |
|
B5 |
Redactar e defender informes profesionais e publicacións científicas, fomentando a expresión audiovisual, oral e escrita |
|
B6 |
Encontrar e consultar fontes de información e bases de datos; analizar e sintetizar documentos |
|
B7 |
Contribuir ao coñecemento, suscitando e desenvolvendo proxectos de investigación e de cultivo |
|
B8 |
Potenciar o manexo de idiomas extranxeiros |
|
B9 |
Aplicar un pensamento crítico, lóxico e creativo |
|
B10 |
Capacidade de traballar de forma individual no diseño experimental, demostrando autonomía no traballo de laboratorio |
Sinale C
|
Código |
Habilidades |
|
C1 |
Asimilación da importancia da calidade do auga e da súa supervisión |
|
C2 |
Coñecemento do ciclo biolóxico e aspectos fisiológicos e morfolóxicos de animais e algas de cultivo |
|
C3 |
Desenvolver e coñecer as técnicas de cultivo de peces, moluscos, outros invertebrados, algas e cultivos auxiliares |
|
C4 |
Controlar todos os factores fisiolóxicos, metabólicos, inmunolóxicos, ambientales, de alimentación, etc, que afectan ao benestar das especies en cultivo, e implementar os procesos de reproducción, mantemento, producción e patoloxía de especies clave e especies pontenciales en acuicultura |
|
C5 |
Diagnosticar, previr e controlar enfermidades |
|
C6 |
Realizar controis de calidade e trazabilidade |
|
C7 |
Adquirir coñecementos sobre características técnicas e de deseño de instalacións para o cultivo |
|
C8 |
Previr o potencial impacto ambiental da acuicultura |
|
C9 |
Organizar a producción asegurando a súa viabilidade |
|
C10 |
Identificar obxectivos relevantes de investigación e planificar a súa consecución |
|
C11 |
Adquirir coñecementos básicos e aplicados de xenética, xenómica e proteómica aplicada á acuicultura |
|
C12 |
Coñecer as técnicas utilizadas para evaluar o estado do sistema inmunitario así como a metodoloxía utilizada para determinar os efectos da dieta, estrés, inmunoestimulantes e inmunización sobre o sistema inmunitario |
|
C13 |
Identificar e aplicar a normativa internacional, estatal e comunitaria, aplicada á acuicultura |
Sinale D
|
Código |
Competencias |
|
D1 |
Capacidade para xestionar o tempo e as tarefas, e traballar baixo presión e en situacións críticas (flexibilidad, predisposición aol cambio, esforzo) |
|
D2 |
Capacidade de traballo autónomo e toma de decisións |
|
D3 |
Capacidad de trabajo en equipo: cooperación, debate, negociación |
|
D4 |
Habilidade na búsqueda, análise e interpretación de fontes de información variadas e en distintos idiomas |
|
D5 |
Habilidade en presentación de coñecementos e resultados: comunicación oral e escrita; capacidade analítica, crítica e de síntese; uso de recursos informáticos. |
|
D6 |
Creatividade, iniciativa e espíritu emprendedor. |
|
D7 |
Autocrítica; desexo de superación; interés pola calidade. |
|
D8 |
Compromiso coa ética na profesión e na sociedade. |
|
D9 |
Respecto polas normas, pola diversidade, a multiculturalidade e o medio ambiente. |
Universidade de Vigo
|
Reitoría |
Campus Universitario |
C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) |
España |
Tlf: +34 986 812 000
|
|