Guia docente 2023_24
Programa Universitario de Maiores
Ourense - Universitario en Cultura e Sociedade
 Materias
  Dieta galega e saúde
   Contidos
Tema Subtema
Tema 1. Introdución Alimentos.
Nutrientes principais.
Inxesta e absorción de nutrientes.
Tema 2. Exerxía Necesidades enerxéticas Gasto enerxético.
Cálculo enerxía dos alimentos.
Tema 3. Hidratos de carbono. Tipos de hidratos de carbono.
Metabolismo dos hidratos.
Tema 4. Lípidos. Clasificación dos lípidos.
Absorción.
Lípidos en la dieta.
Tema 5. Proteínas. Clasificación das proteínas.
Inxesta, absorción, Requirimentos.
Tema 6. Vitaminas. Características, necesidades. IDR
Vitaminas liposolubles.
Vitaminas hidrosolubles.
Tema 7. Minerais. Características.
Necesidades.
Tema 8. Avaliación do estado nutricional. Definición.
Ferramentas para a avaliación nutricional.
Historia dietética.
Valoración antropométrica.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000