2.-Bases da bioquímica: bioelementos, biomoléculas, auga e disolucions, ácidos e bases |
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3.-Bioquímica estructural: glucidos, lípidos, l, proteínas y lipoproteinas |
Glucidos:Propiedades xerais.Estereoisomeria. Clasificación.Derivados dos monosacaridos.Enlace glicosidico. Oligosacaridos e polisacaridos de interese bioloxico.Importancia da determinación de glicidos en bioquimica clínica :diabetes,galactosemia fructosuria esencial,intolerancia á lactosa
Lipidos : Diversos criterios de clasificación. Lipidos relacionados con acidos graxos:Acilgliceridos e eicosanoides.Lipidos de membrana:fosfolipidos e esfingolipidos
Lipidos isoprenoides.Esteroides
Aminoacidos e proteinas:
minoacidos e a súa clasificación. Propiedades dos aminoacidos. Aminoacidos modificados de interés bioloxico Enlace peptidico.Peptidos e proteinas.Clasificación de proteinas.Proteinas plasmaticas.
Enzimas: Clasificación. Cinetica. Modulacion da actividade |
4 Información xenética- |
Bases nitroxenadas, nucleosidos e nucleotidos. Polinucleotiidos. Sustancias de interese bioloxico nas que participan os nucleotidos Estructura e funcións de ADN e ARN.Replicación,transcripción e traducción.Biosintese de proteinas.Codigo xenetico. |