Guia docente 2015_16
Escola de Enxeñaría Industrial
Grao en Enxeñaría en Química Industrial
 Materias
  Química orgánica industrial
   Contidos
Tema Subtema
1. A industria química orgánica. 1.1. Características xerais.
1.2. Sectores.
1.3. Materias primas e produtos.
2. Conceptos fundamentais de química orgánica. 2.1. Compostos orgánicos. Ligazón, *hibridación e xeometría.
2.2. Grupos funcionais.
2.3. Compostos aromáticos. Estruturas *resonantes.
2.4. Forzas *intermoleculares.
2.5. Conformacións e *isomería.
3. *Reactividad dos compostos orgánicos. 3.1. *Cinética e mecanismos de reacción.
3.2. Reaccións características dos compostos orgánicos.
3.2.1. *Reactividad do substrato.
3.2.2. Estrutura electrónica do reactivo
3.2.3. Intermedios de reacción.
3.3. Tipos de reaccións orgánicas.

4. *Etileno e propileno. *Polimerización. 4.1. Fraccións do petróleo. *Etileno e propileno.
4.2. *Reactividad da dobre ligazón.
4.3. *Polímeros de adición.
4.4. *Polímeros de condensación.
5. Fracción *C4. *Dienos e *polienos. 5.1. *Butadienos. *Polienos e *elastómeros.
5.3. *Butenos. *Isopreno.
6. Fracción *BTX. Aromáticos. 6.1. *Benceno e *toluenos.
6.2. *Xilenos.
6.3. Reaccións de grupos aromáticos.
6.4. Outros compostos e produtos aromáticos.
7. Outros compostos orgánicos de interese industrial. 7.1. Compostos osixenados.
7.1.1. *Etanol, *glicoles, resinas de *formaldehído.
7.1.2. *Acetonas, *acrilatos, *MEK.
7.2. Compostos *nitrogenados.
7.2.1. *Aminas, *nitrilos, *poliuretanos.
7.2.2. *Tensoactivos *catiónicos. *Colorantes *azoicos.
7.3. Outros produtos de interese industrial.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000