Guia docente 2017_18
Escola de Enxeñaría Industrial
Máster Universitario en Enxeñaría de Organización
 Materias
  Organización da Produción
   Contidos
Tema Subtema
1. Contorna actual e sistemas produtivos 1.1. Contorna actual
1.2. Sistemas produtivos
2. O estudo do traballo 2.1. Introdución ao estudo do traballo
2.2. Condicións de traballo
2.3. O estudo de métodos
2.4. O deseño da distribución en planta: Liñas de fabricación e células
3. A medición do traballo 3.1. Introdución á medición do traballo
3.2. A mostraxe do traballo
3.3. O estudo de tempos
3.4. Sistemas de normas de tempos predeterminados
3.5. A estandarización do traballo
4. A filosofía Lean. Conceptos básicos de Lean Manufacturing 4.1. Introdución á filosofía Lean
4.2. Lean Manufacturing: definición, obxectivos e conceptos básicos
5. Técnicas e ferramentas Lean 5.1. Redución dos tempos de preparación (técnicas SMED)
5.2. Organización, Orde e Limpeza. As 5 eses (5S)
5.3. Xestión visual. Luces de aviso e andon
5.4. Control autónomo de defectos (autonomation). Poka-Yokes
5.5. Kanban
5.6. Polivalencia e participación do persoal. Sistemas estruturados de participación do persoal: sistemas de suxestións, círculos de calidade, grupos de mellora
5.7. Organización en células. Fábricas dentro de fábricas
5.8. Estandarización de operacións
5.9. Suavizado da produción
5.10. Xestión do mantemento. Mantemento Produtivo Total (TPM)
5.11. Relacións cos provedores no marco Lean
5.12. Implantación da filosofía Lean
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000