Guia docente 2016_17
Escuela de Ingeniería Industrial
Máster Universitario en Prevención de Riscos Laborais
 Materias
  Especialización en Hixiene Industrial
   Contidos
Tema Subtema
1. Contaminantes químicos *I 1.1. Toxicoloxía de po, fibras, metais, disolventes, praguicidas e fluídos de corte.
1.2. Control biolóxico da exposición a axentes químicos
2. Contaminantes químicos *II 2.1. O *REACH e o Sistema Global Harmonizado (*SGA)
2.2. Regulamento sobre clasificación, etiquetaxe e envasado de sustancias e mesturas
3. Contaminantes químicos *III 3.1. Axentes *cancerígenos laborais
3.2. RD 665/1997 e as súas modificacións
3.3. Amianto
3.4. RD 396/2006
3.5. Actividades de *desamiantado
3.6. Xestión de residuos de amianto
4. Contaminantes químicos *IV 4.1. Toma de mostra de axentes químicos
4.2. Análise de laboratorio
5. Avaliación da exposición 5.1. Estratexia de mostraxe
5.2. A función normal e a *log-normal
5.3. Parámetros característicos
5.4. Estimación de valores
5.5. Tempos de mostraxe
5.6. Grupos homoxéneos
5.7. Ciclos de traballo
5.8. Tratamento de resultados
5.9. Comparación co *VLA-ED e *VLA-*EC
6. Avaliación da exposición 6.1. Estratexia de mostraxe
6.2. A función normal e a *log-normal
6.3. Parámetros característicos
6.4. Estimación de valores
6.5. Tempos de mostraxe
6.6. Grupos homoxéneos
6.7. Ciclos de traballo
6.8. Tratamento de resultados
7. Control da exposición 7.1. Xestión das medidas de prevención fronte ao risco químico
7.2. Substitución de produtos
7.3. Contención
7.4. Ventilación xeral e por extracción localizada
7.5. Equipos de protección individual
8. Contaminantes físicos *I 8.1. Ruído, Equipos de medición de ruído
8.2. Potencia sonora
8.3. Absorción acústica
8.4. Equipos de protección individual
9. Contaminantes físicos *II 9.1. Vibracións mecánicas
9.2. Parámetros
9.3. Sistemas de medida
9.4. Criterios de avaliación
9.5. Sistemas de control
10. Contaminantes físicos *III 10.1. Ambiente térmico e traballo
10.2. Determinación da calor *metabólico
10.3. Criterios de valoración
10.4. Avaliación de exposicións moi intensas e moderadas
10.5. Exposición ao frío
10.6. Control das exposicións á calor e ao frío
11. Contaminantes físicos *IV 11.1. Radiacións *ionizantes e non *ionizantes
11.2. *Radiofrecuencias
11.3. Microondas
11.4. Radiacións ópticas
11.5. Láser
11.6. Sistemas de medida
11.7. Avaliación de riscos
11.8. Medidas de prevención
11.9. Control *dosimétrico
11.10. Normativa
12. Contaminantes biolóxicos 12.1. Axentes biolóxicos
12.2. Avaliación e redución
12.3. Seguridade biolóxica
12.4. Medidas especiais en distintos sectores
12.5. Normativa aplicable
13. Procesos Industriais 13.1. Riscos específicos
13.2. Materias primas
13.3. Tecnoloxías utilizadas e contaminantes xerados
13.4. Soldadura
13.5. Pintura
13.6. *Recubrimientos *electrolíticos
13.7. Industria química
13.8. Industria do plástico e caucho
13.9. Industria da madeira
13.10. Sector sanitario
13.11. Sector agrícola e gandeiro
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000