Educational guide 2023_24
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Conservación polo calor: Conservas apertizadas e pasteurizadas
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1. Fases na elaboración das conservas de peixe e demais elaborados en conserva (pratos preparados). *
TEMA 2. Propiedades e materiais de envasado. *
TEMA 3. Definición e formación do sertido e selado térmico. Control de peches. *
TEMA 4. Equipos, manexo e control de autoclaves e pasteurizadores. *
TEMA 5. Sistemas de esterilización e pasteurización de produtos envasados. *
TEMA 6. Métodos experimentais para a determinación de táboas de esterilización e pasteurización. *
TEMA 7. Fundamentos teóricos do proceso de esterilización e pasteurización. (*)
TEMA 8. Xestión da produción e do tempo e correcto deseño do Layout da fábrica. *
TEMA 9. Principios de economía de movementos. Diagramas bimanuais. *
TEMA 10. Xestión eficiente, aforro enerxético e de insumos. *
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | Spain | Tlf: +34 986 812 000