Educational guide 2023_24
Facultade de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Conservación polo frío: Procedementos e tecnoloxías de conxelación e refrigeración
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1. Fundamentos teóricos do proceso de refrixeración e conxelación (*)
TEMA 2. Refrixeración do peixe a bordo e en terra. (*)
TEMA 3. Natureza, propiedades e tipos de xeo. Utilización e cantidade necesaria na preservación do peixe. Fabricación de xeo con auga de mar e auga de mar refrixerada. (*)
TEMA 4. Outros sistemas de refrixeración (temperatura baixo cero; mestura de auga e xeo; xeo líquido). (*)
TEMA 5. Material auxiliar, maquinaria e instalacións de refrixeración. (*)
TEMA 6. Características dos produtos do mar conxelados (en factoría e a bordo). (*)
TEMA 7. Loxística de produto. Trazabilidade. (*)
TEMA 8. Extensión da vida útil dos produtos da pesca refrixerados. (*)
TEMA 9. Conservadores químicos. (*)
TEM 10. Métodos de conxelación e conveniencia de aplicación. (*)
TEMA 11. Desconxelación e métodos (*)
TEMA 12. Liñas de elaboración e produtos a partir do produto conxelado e refrixerado. (*)
TEMA 13. Sistemas de envasado e etiquetado de produtos frescos, refrixerados e conxelados. (*)
TEMA 14. Loxística do almacenamento, produción e posta no mercado (*)
TEMA 15 Aproveitamento de subprodutos: produtos reestructurados, pratos preparados.

(*)
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | Spain | Tlf: +34 986 812 000