Guia docente 2017_18
Facultad de Química
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía de Conservación de Produtos da Pesca
 Materias
  Calidade dos Produtos da Pesca e da Acuicultura
   Contidos
Tema Subtema
TEMA 1. Aspectos básicos do control de calidade dos produtos da pesca e a acuicultura (PPAs). -Cambios organolépticos e bioquímicos subseguintes a captúraa.
- Efectos da refrigeración sobre a perda de frescura.
- Modificacións dos constituyentes do peixe durante o procesamiento e almacenamiento.
- Contaminantes abióticos.

TEMA 2. Aspectos Microbiológicos relacionados coa conservación do peixe.
-Biotoxinas mariñas.
- Avances legislativos e métodos alternativos.
TEMA 3.Métodos Físicos de control de calidade dos produtos da pesca Reoloxía de xeles para o a determinacion de propiedades físicas:
1) Métodos oscilatorios (tests en barridos de tension e barrido de frecuencia;
2) Métodos estáticos (tests de carga- recuperacion a temperatura constante: determinación de forza de xel, exponente de relaxación e tempo de relaxacion.
TEMA 4. Control de calidade en envases. Defectos máis comúns en produtos envasados. - Coñecer os métodos de recoñecemento dos defectos.
- Coñecer as pautas de actuación na práctica diaria da industria.
TEMA 6. Clases Prácticas - Determinación de parámetros sensoriais, químicos e microbiológicos de calidade,
- Composición nutricional, presenza de aditivos e contaminantes.
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000