Guia docente 2019_20
Facultade de Ciencias do Mar
Grao en Ciencias do Mar
 Materias
  Principios de microbioloxía mariña
   Contidos
Tema Subtema
Tema 1.- Os microorganismos no medio mariño. 1.1. Obxecto e campo de estudo da microbiología mariña.
1.2. Os microorganismos na escala biolóxica.
1.3. Papel da microbiota nos ecosistemas mariños.
1.4. Perspectivas da microbiología mariña
Tema 2.- Estrutura e función de microorganismos e axentes acelulares. 2.1. Estrutura e función de microorganismos procariotas
2.2. Estrutura e función de microorganismos eucariotas
2.3. Estrutura e función de axentes acelulares
Tema 3.- Métodos de estudo da microbiota mariña: técnicas dependentes de cultivo. 3.1. Conceptos de asepsia e esterilización
3.2. Técnicas de mostraxe
3.3. Técnicas de illamento, cultivo e conservación.
3.4. Técnicas de cuantificación
3.5. Técnicas de caracterización de cultivos puros
Tema 4.- Métodos de estudo da microbiota mariña: técnicas non dependentes de cultivo. 4.1. Técnicas de microscopía e tinción
4.2. Citometría de fluxo.
4.3. Determinación "in situ" de actividades *microbianas
4.4. Detección e identificación de microorganismos viables non cultivables.
Tema 5.- Fisiología microbiana. 5.1. Crecemento microbiano en laboratorio : expresión matemática
5.2. Crecemento microbiano no medio mariño: efecto dos factores ambientais.
5.3. Procesos de cooperación e multicelularidad.
5.4. Reprodución asexual en bacterias
Tema 6. Diversidade da microbiota mariña. 6.1. Especies de relevancia nos Dominios Bacteria, Archaea e Eucarya. Posición no arbol filogenético.
6.2. Os microorganismos na cadea trófica.
6.3. Os microorganismos nos ciclos dos elementos.
6.4 Asociacións simbióticas con animais e plantas.
6.5. Diversidade de Virus e Bacteriófagos. Papel nos ecosistemas microbianos do medio mariño.
PRÁCTICAS DE LABORATORIO 1.- Preparación de medios de cultivo
2.- Sementa de mostras ambientais
3. Illamento e conservación de cultivos puros.
3.- Observación ao microscopio en frotis húmidos e tinguidos.
4.- Cuantificación da densidade poboacional total e viable.
5.- Probas de identificación bacteriana.
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