Guia docente 2020_21
E. U. de Estudos Empresariais
Grao en Comercio
 Materias
  Empresa: Fundamentos de contabilidade
   Contidos
Tema Subtema
1. Introdución Concepto e evolución
Entidades e suxeitos sobre os que informar
División da contabilidade
Requisitos da información contable
2. O Patrimonio Estados contables básicos
Patrimonio e balance
Inventario
Masas patrimoniais
O balance; o seu equilibrio e clasificación en masas patrimoniais.
3. Técnica contable; a conta Xustificación
*Terminología e tipoloxía
Funcionamento contas de balance.
Razoamento contable
4. O resultado contable; o seu determinación Empresas de servizos, comerciais e industriais
A determinación de o resultado; fases.
5.O ciclo contable Apertura
Operacións do exercicio
Balance comprobación
Determinación resultado e regularización
Peche
Estados contables de sínteses.
Contabilidade e lexislación mercantil.
6. Normalización contable; o *PGC Normalización contable
Estrutura e contido do *PGC
Marco conceptual
Normas de rexistro e valoración
Contas anuais
Cadro de contas
Adaptación do cadro contas á clasificación funcional do balance
Definicións e relacións contables.
7. Definicións e relacións contables. (*I) Existencias; clasificación
Valoración das existencias
Modelo de funcionamento
8. Definicións e relacións contables. (*II) Compras e descontos en compras
Vendas e descontos en vendas.
Gastos de transporte.
Modelo contable do IVE
9. Definicións e relacións contables. (*III) Gastos de persoal.
As insolvencias de tráfico; métodos para a *contabilización da deterioración.
10. Definicións e relacións contables. (*IV) Operacións con efectos comerciais: o desconto de efectos e a xestión de cobro.
Problemática contable dos envases e embalaxes.
Provisions
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000