Guia docente 2023_24
Facultade de Bioloxía
Máster Universitario en Acuicultura
 Resultados de Formación e Aprendizaxe


Sinale A Código Resultados de Formación e Aprendizaxe
  A1 Poseer e comprender coñecementos que aporten unha base e oportunidade de ser orixinais no desenvolvemento e/ou aplicación de ideas, a miúdo nun contexto de investigación.
  A2 Que os estudantes sepan aplicar os coñecementos adquiridos e a súa capacidade de resolución de problemas en entornos novos ou pouco coñecidos dentro de contextos más amplos (ou multidisciplinares) relacionados coa súa área de estudo
  A3 Que os estudantes sexan capaces de integrar coñecementos e enfrontarse á complexidade de formular xuízos a partir dunha información que, sendo incompleta ou limitada, inclúa reflexións sobre as responsabilidades sociais e éticas vinculadas á aplicación dos seus coñecementos e xuízos.
  A4 Que os estudantes sepan comunicar as súas conclusións e os coñecementos e razóns últimas que as sustentan a públicos especializados e non especializados dun modo claro e sen ambigüidades
  A5 Que os estudantes posúan as habilidades de aprendizaxe que lles permitan continuar estudando dun modo que haberá de ser en gran medida autodirixido ou autónomo.
Sinale B Código Coñecementos
  B1 Adquirir a capacidade de análise e prospección sobre a situación actual e futura da acuicultura
  B2 Apreciar a importancia do debate e traballo en equipo, a comunicación interpersoal e a responsabilidade
  B3 Valorar a importancia do análise multidisciplinar e a relación entre coñecementos para a resolución de problemas e para o análise de puntos críticos.
  B4 Utilizar as terminoloxías científicas axeitadas
  B5 Redactar e defender informes profesionais e publicacións científicas, fomentando a expresión audiovisual, oral e escrita
  B6 Encontrar e consultar fontes de información e bases de datos; analizar e sintetizar documentos
  B7 Contribuir ao coñecemento, suscitando e desenvolvendo proxectos de investigación e de cultivo
  B8 Potenciar o manexo de idiomas extranxeiros
  B9 Aplicar un pensamento crítico, lóxico e creativo
  B10 Capacidade de traballar de forma individual no diseño experimental, demostrando autonomía no traballo de laboratorio
Sinale C Código Habilidades
  C1 Asimilación da importancia da calidade do auga e da súa supervisión
  C2 Coñecemento do ciclo biolóxico e aspectos fisiológicos e morfolóxicos de animais e algas de cultivo
  C3 Desenvolver e coñecer as técnicas de cultivo de peces, moluscos, outros invertebrados, algas e cultivos auxiliares
  C4 Controlar todos os factores fisiolóxicos, metabólicos, inmunolóxicos, ambientales, de alimentación, etc, que afectan ao benestar das especies en cultivo, e implementar os procesos de reproducción, mantemento, producción e patoloxía de especies clave e especies pontenciales en acuicultura
  C5 Diagnosticar, previr e controlar enfermidades
  C6 Realizar controis de calidade e trazabilidade
  C7 Adquirir coñecementos sobre características técnicas e de deseño de instalacións para o cultivo
  C8 Previr o potencial impacto ambiental da acuicultura
  C9 Organizar a producción asegurando a súa viabilidade
  C10 Identificar obxectivos relevantes de investigación e planificar a súa consecución
  C11 Adquirir coñecementos básicos e aplicados de xenética, xenómica e proteómica aplicada á acuicultura
  C12 Coñecer as técnicas utilizadas para evaluar o estado do sistema inmunitario así como a metodoloxía utilizada para determinar os efectos da dieta, estrés, inmunoestimulantes e inmunización sobre o sistema inmunitario
  C13 Identificar e aplicar a normativa internacional, estatal e comunitaria, aplicada á acuicultura
Sinale D Código Competencias
  D1 Capacidade para xestionar o tempo e as tarefas, e traballar baixo presión e en situacións críticas (flexibilidad, predisposición aol cambio, esforzo)
  D2 Capacidade de traballo autónomo e toma de decisións
  D3 Capacidad de trabajo en equipo: cooperación, debate, negociación
  D4 Habilidade na búsqueda, análise e interpretación de fontes de información variadas e en distintos idiomas
  D5 Habilidade en presentación de coñecementos e resultados: comunicación oral e escrita; capacidade analítica, crítica e de síntese; uso de recursos informáticos.
  D6 Creatividade, iniciativa e espíritu emprendedor.
  D7 Autocrítica; desexo de superación; interés pola calidade.
  D8 Compromiso coa ética na profesión e na sociedade.
  D9 Respecto polas normas, pola diversidade, a multiculturalidade e o medio ambiente.
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000