Guia docente 2023_24
Facultade de Bioloxía
Máster Universitario en Biotecnoloxía Avanzada
 Materias
  Biotecnoloxía vexetal
   Resultados de Formación e Aprendizaxe
Código Descrición
A1 Adquisición e comprensión de coñecementos que acheguen unha base ou oportunidade de ser orixinais no desenvolvemento e/ou *aplicación de ideas, a miudo nun contexto de innovación
A2 Aplicación dos coñecementos adquiridos e resolución de problemas en contornas novas ou pouco coñecidos dentro de contextos máis amplos (ou multidisciplinares) relacionados co seu área de estudo
A3 Integrar coñecementos e emitir xuízos a partir de información incompleta ou limitada, incluíndo reflexións sobre as responsabilidades sociais e éticas asociadas á aplicación dos seus coñecementos e xuízos
A4 Comunicar as conclusións e os coñecementos e razóns últimas que as sustentan a públicos especializados e non especializados de forma clara e sen ambigüidades
A5 Adquirir as habilidades de aprendizaxe que lles permitan continuar estudando dun xeito que será en gran parte autodirixido ou autónomo
B1 Análizar e síntetizar (localización de problemas e identificación das causas e a súa tipoloxía)
B2 Organizar e planificar todos os recursos (humanos, materiais, información e infraestruturas)
B3 Capacidade de xestión da información (con apoio de tecnologías da información e as comunicacións
B4 Planificar y elaborar estudios técnicos en biotecnología microbiana, vegetal y animal
B5 Identificar problemas, buscar solucions e aplicalas nun contexto biotecnológico profesional ou de investigación
B6 Comunicar oral y por escrito os plans e as decisions tomadas
B7 Formular xuízos sobre os problemas éticos e sociais actuais e futuros que supón a Biotecnoloxía
B8 Conseguir unha comunicación eficaz coa comunidade científica, profesional e académica, así como con outras persoas sectores e medios
B9 Traballar en equipo multidepartamental dentro da empresa
B10 Traballar en contextos de sustentabilidade, caracterizados por: sensibilidade co medio ambiente e cara diferentes organizacións que o integran así como a concienciación polo desenvolvemento sostible
B11 Razoamento crítico e profundo respecto á ética e á integridade intelectual
B12 Adaptarse a novas situacións xurídicas, ou innovacións tecnolóxicas así como excepcionalidades asociadas a situacións de emerxencia
B13 Aprendizaxe autónoma
B14 Capacidade de liderado e coordinación
B15 Sensibilización sobre a calidade, o respecto polo medio ambiente e o consumo responsable dos recursos e a recuperación dos residuos
C21 Identificar e utilizar recursos microbianos, vexetais e animais de interese biotecnolóxico, así como as súas aplicacións na industria alimentación e agricultura
C24 Coñecer as estratexias de produción e mellora dos alimentos por métodos biotecnolóxicos
D1 Comprender o significado e a aplicación da perspectiva de xénero nos diferentes ámbitos do coñecemento e na práctica co obxectivo de conseguir unha sociedade máis xusta e igualitaria
D3 Sostibilidade e compromiso ambiental. Comprometerse coa sustentabilidade e o medio ambiente. Uso xusto, responsable e eficiente en recursos
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000