Guia docente 2017_18
Facultade de Bioloxía
Grao en Bioloxía
 Materias
  Análise e diagnóstico agroalimentario
Guía Materia
DATOS IDENTIFICATIVOS 2017_18
Materia Análise e diagnóstico agroalimentario Código V02G030V01901
Titulacion
Grao en Bioloxía
Descriptores Cr.totais Carácter Curso Cuadrimestre
6 OP 4 1c
Lingua impartición
Castelán
Prerrequisitos
Departamento Bioloxía funcional e ciencias da saúde
Química analítica e alimentaria
Coordinador/a
Iglesias Blanco, Raúl
Correo-e rib@uvigo.es
Profesorado
Combarro Combarro, María del Pilar
Gago Martínez, Ana
Iglesias Blanco, Raúl
Leao Martins, Jose Manuel
Web
Descrición xeral Materia eminentemente práctica deseñada para que o alumno adquira as competencias básicas no campo da detección, identificación e control de riscos alimentarios de orixe biolóxica. Tras unha breve introdución teórica na que se presentarán os aspectos fundamentais e importancia da seguridade alimentaria e trazabilidade, se realizarán unha serie de técnicas de referencia empregadas na análise de riscos microbiolóxicos, parasitológicos e químicos (de orixe biolóxica) presentes en alimentos. A formación non presencial estará orientada á interpretación dos resultados analíticos obtidos durante as sesións prácticas, á resolución de casos prácticos similares aos que se poden presentar nun laboratorio de análise agroalimentaria, e/ou á busca de información complementaria que permita ao alumno ter unha visión integral da disciplina.

O horario da materia pode consultarse no seguinte enlace: http://bioloxia.uvigo.es/docs/docencia/horarios/hor_4grado_1sem1718.pdf
Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000 | informacion@uvigo.es            Accesibilidade | Aviso Legal