Guia docente 2015_16
Facultade de CC. Sociais e da Comunicación
Grao en Publicidade e Relacións Públicas
 Materias
  Empresa: Fundamentos de mercadotecnia
   Contidos
Tema Subtema
1. INTRODUCIÓN AO CONCEPTO DE MARKETING 1.1. Definición e conceptos básicos de marketing.
1.2. A xestión do marketing na empresa.
1.3. A evolución da función comercial.
1.4. As extensións do marketing.
1.5. O marketing relacional.
2. A PLANIFICACIÓN ESTRATÉXICA. 2.1. A planificación estratéxica de marketing.
2.2. O plan de marketing.
3. A CONTORNA DE MARKETING E A INVESTIGACIÓN DE MERCADOS. 3.1. Definición da contorna de marketing.
3.2. A resposta da empresa á contorna.
3.3. A necesidade da información na xestión do marketing.
3.4. Concepto, contido e aplicacións da Investigación de Mercados.
3.5. O proceso de Investigación de Mercados.
4. O MERCADO 4.1. O mercado.
4.2. A demanda.
4.3. O comportamento do consumidor.
4.4. A segmentación de mercados.
5. O PRODUTO 5.1. O produto como variable de marketing.
5.2. A marca, o envase e a etiqueta.
5.3. O ciclo de vida do produto.
5.4. O posicionamiento do produto.
6. O PREZO. 6.1. O concepto do prezo.
6.2. Métodos de fijación de prezos.
6.3. Estratexias de prezos.
7. A DISTRIBUCIÓN COMERCIAL 7.1. Concepto e funcións da distribución comercial.
7.2. Deseño dunha canle de distribución.
7.3 Os intermediarios na canle de distribución.
7.4. Formatos comerciais de distribución.
8. A COMUNICACIÓN COMERCIAL 8.1. O proceso de comunicación comercial.
8.2. As ferramentas de comunicación comercial: Publicidade, RR.PP, patrocinio, promoción de vendas e a venda persoal.

Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000