Guia docente 2023_24
Escuela Universitaria de Enfermería de Ourense
Grao en Enfermaría
 Materias
  Farmacoloxía e dietética
   Resultados previstos na materia
Resultados previstos na materia Resultados de Formación e Aprendizaxe
Ser capaz de diferenciar os diferentes grupos de medicamentos, os principios activos, uso e indicacións, así como os fundamentos farmacodinámicos e farmacocinéticos implicados. A1
A3
A4
A5
B15
B17
C3
C4
D1
D2
D3
Ser capaz de avaliar os beneficios esperados e os riscos asociados á administración de medicamentos, tanto desde o punto de vista poboacional como do paciente individual. A1
A3
A4
A5
B15
B17
C3
C4
D1
D2
D3
Ser capaz de aplicar os principios que rexen o uso racional e eficiente da farmacoterapia. A1
A3
A4
A5
B15
B17
C3
C4
D1
D2
D3
D4
Saber realizar pautas e indicacións saudables na poboación sa nas distintas etapas da vida, en función de idade e sexo. A1
A2
A3
A4
B9
B10
B11
B15
B17
C5
C6
C7
C8
D3
D7
D9
D11
Saber identificar as situacións de risco nutricional. Saber realizar intervencións nutricionais e establecer pautas e recomendacións na prevención ou tratamento da enfermidade. A1
A2
A3
A4
A5
B9
B10
B11
B15
B17
C5
C6
C7
C8
D3
D7
D9
D11
Universidade de Vigo            | Rectorado | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000