Guia docente 2014_15
Facultade de Ciencias da Educación
Grao en Educación Infantil
 Materias
  Educación: Educación para a saúde e a súa didáctica
   Contidos
Tema Subtema
1. Concepto de saúde



Evolución historica do concepto de saúde. Elementos que configuran o actual concepto de saúde. Factores condicionantes da saúde.


2. Aproximación al concepto de Educación para a saúde (EpS).
Modelos en EpS. Promoción da saúde. Estratexias didácticas para promover a EpS na escola.
3.Alimentación e consumo Alimentación e nutrición. Compoñentes dos alimentos. Novos alimentos. Dieta equilibrada. Problemas asociados a unha mala alimentación. Hábitos alimentarios. Alimentación e consumo.
4. Educación afectivo-sexual
Sexualidade e as súas funcións. Identidade sexual. Sexo-xenero. Orientación sexual. Conductas sexuais.
5. Orientacións sobre o consumo de drogas
Alcohol e tabaco. Outras drogas.
6. Outros temas relacionados coa saúde Hixiene e saúde, contaminantes e a sáude, accidentes infantís.
7. Desenvolvemento da EpS na escola. Recursos. Actividade. Técnicas de avaliación
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000