Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias Empresariais e Turismo
Grao en Turismo
 Materias
  Xestión de restauración
   Contidos
Tema Subtema
Con esta materia quérese dar unha visión práctica das áreas e funcións que desempeña unha empresa de restauración. Preténdese que o alumnado domine conceptos básicos sobre o negocio e as actividades da restauración.

TEMA 1. INTRODUCIÓN Á XESTIÓN DA RESTAURACIÓN: CARACTERÍSTICAS E FORMULACIÓNS.

TEMA 2: ORGANIZACIÓN DE EMPRESAS DE RESTAURACIÓN.

TEMA 3: PLANIFICACIÓN, OPERACIÓNS E PROCEDEMENTOS BÁSICOS EN RESTAURACIÓN

TEMA 4: XESTIÓN DE CUSTES EN RESTAURACIÓN
1.1.- Concepto de restauración
1.2.- Referentes históricos
1.3.- Tendencias, rutas e foodies
1.4.- Tipos de empresas
1.5.- Datos do Sector
1.6.- Correntes culinarias e tipos de cociña
2.1.- Contextualización
2.2.- Organización do Restaurante
2.3.- Organización e Funcións de Cociña
2.4.- Organización e Funcións de Sala ou Comedor
2.5.- Formas de Xestión
2.6.- Operacións e Procesos en Almacén, Economato e Adega
3.1.- Mise en Place
3.2.- Ferramentas básicas en cociña
3.3.- Sistemas e modalidades de servizos de restauración
3.4.- Tipos de ofertas gastronómicas: menús e cartas
3.5.- Accións dirixidas a incrementar o consumo
3.6.- Servizos Especiais: Banquetes
4.1.- Control de custes na determinación do beneficio.
4.2.- Estructura de custes de restauración.
4.3.- Elementos básicos na determinación do beneficio
4.4.- Precio de custe dun prato
4.5.- Documentos e ferramentas para a determinación do precio de custe
4.6.- Técnicas de análise de ofertas gastronómicas
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000