Guia docente 2023_24
Facultade de Ciencias
Máster Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental
 Materias
  Biotecnoloxía Agroalimentaria
   Contidos
Tema Subtema
1.- Biotecnoloxía Agroalimentaria 1.1.- Definición e campos de interés
1.2.- Historia da biotecnoloxía
1.3.- Clasificación
1.4.- Esquema xeneral para a obtención de aditivos alimentarios
1.5.- Bioprocesos
1.6.- Biorreactores
1.7.- Modalidades de cultivo
2.- Cálculo de parámetros estequiométricos. 2.1.- Cálculo de procesos en discontinuo
2.2.- Cálculo de procesos en continuo
3.- Fermentaciones en estado sólido (FES) 3.1.- Aspectos xerais dos procesos fermentativos.
3.2.- Factores que afectan ao crecimiento: temperatura, pH, etc..
3.3.- Preparación e composición dos medios de fermentación (nutrientes, métodos de esterilización).
3.4.- Microorganismos empregados na FES.
3.5.- Aspectos bioquímicos FES.
3.6.- Diseño de biorreactores para a FES (Tipos de biorreactores, etc).
3.7.- Ejemplos de FES aplicadas en la industria.
4.- Aplicacións ao aproveitamento de
subproductos agroalimentarios para a obtención de productos dun valor engadido por vía fermentativa.
4.1.- Residuos agroindustriales
4.2.- Aditivos alimentarios.
5.- “Visión"" práctica das fermentacións
encamiñadas á elaboración industrial de
bebidas alcohólicas fermentadas e destiladas.
5.1.- Viños
5.2.- Destilados
5.3.- Posible visita a bodega
Universidade de Vigo            | Reitoría | Campus Universitario | C.P. 36.310 Vigo (Pontevedra) | España | Tlf: +34 986 812 000